Les vendes de Primark creixen un 7% durant els nou primers mesos per l'obertura de botigues

Aquest creixement és menor que el registrat durant els sis primers mesos

Marta Gracia
Bolsamania | 05 jul, 2018 12:43 - Actualitzat: 17:55
tienda-primark
Wikimedia Commons

Primark ha presentat els resultats dels seus primers nou mesos fiscals. Les vendes de la cadena de baix cost han crescut un 7% gràcies a l'obertura de botigues. Les vendes per superfície comparable van evolucionar millor que durant el primer semestre a causa de la millora del comerç a l'Eurozona.

ASSOCIAT BRIT FOODS
24,980
  • -0,64%-0,16
  • Max: 25,09
  • Min: 24,84
  • Volume: -
  • MM 200 : 2.144,46
17:35 28/03/24

No obstant això, Primark ha frenat l'impuls de les seves vendes, ja que durant els sis primers mesos la facturació va augmentar un 8%. De tornada als resultats d'aquests nou mesos, la pujada ha estat del 6% a tipus de canvi constants.

El grup ha assenyalat que el creixement va estar motivat per l'increment de la superfície comercial fruit de l'obertura de botigues. D'altra banda, les vendes per superfície comparable van evolucionar millor que durant el primer semestre de l'exercici gràcies a la millora del comerç a l'Eurozona, segons recull la companyia al seu avanç de resultats. Gràcies a una política més estricta amb l'estoc i els descomptes, Primark preveu tancar el període amb un benefici major a l'esperat en un primer moment.

El negoci al Regne Unit va tenir un bon acompliment i va generar creixement en vendes comparables. Aquest creixement es va basar en el sòlid acompliment comparatiu durant el mateix període de l'any passat, però va ser més baix que l'aconseguit durant la primera meitat.

El marge d'operació durant el primer semestre va ser de 9,8% i en comparació amb 10% durant el mateix període de l'any anterior, amb una millor compra virtualment compensant l'efecte advers del tipus de canvi del dòlar en les compres. Tot i això, esperen que el marge de la segona meitat estigui molt per davant de la primera meitat.

Durant els nou primers mesos, Primark ha sumat al voltant de 74.320 metres quadrats de superfície comercial. El 23 de juny, la companyia irlandesa operava amb 357 botigues a tot el món, que sumaven 13,6 milions de metres quadrats de superfície.

Les obertures van prendre impuls sobretot durant el tercer trimestre, període durant el qual es van obrir set botigues en ciutats com Munic (Alemanya), Metz (França), Anvers (Bèlgica), Tilburg (Països Baixos) i València, entre d'altres. En el que resta d'exercici, Primark té pendent la posada en marxa d'establiments a Brooklyn, el seu novè punt de venda als Estats Units, així com l'ampliació del seu punt de venda al centre comercial Islazul de Madrid.

RESULTATS DE LA MATRIU

Les accions d'Associated British Food (ABF), la matriu de Primark, han caigut amb força (-4,2%), ja que els resultats han estat per sota del que s'esperava i per un advertiment en els resultats de la seva filial de sucre. Els ingressos del grup de negocis continuats durant les 40 setmanes que van finalitzar el 23 de juny de 2018 van ser un 3% superiors als del mateix període de l'any passat a moneda constant i un 2% als tipus de canvi reals. Excloent-ne el sucre, el creixement de les vendes dels negocis continuats va ser del 6% a tipus de canvi constant.

"Per tot l'any esperem un bon creixement dels guanys en comestibles, agricultura i ingredients", apunten al comunicat. En comparació amb l'expectativa anterior, "ara esperem una reducció en els guanys d'AB Sugar com a conseqüència dels menors preus de la UE al mercat del sucre i un major benefici de Primark a causa dels marges".

No obstant això, matisen que la perspectiva de tot l'any per al grup no ha canviat i esperen un progrés en el benefici operatiu ajustat i en els guanys ajustades per acció.

contador