Deoleo guanya 61 milions el 2021 i tanca en positiu per segon any consecutiu

La companyia ha aconseguit reduir el deute net en un 20%

Virginia Mora
Bolsamania | 25 feb, 2022 14:29
ep archivo   aceite sostenible de carbonell deoleo
DEOLEO - Archivo

Deoleo ha aconseguit tancar el segon any consecutiu en positiu. La companyia, que aquest divendres ha presentat els seus resultats al tancament del 2021, va obtenir un benefici de 61 milions d'euros entre el gener i el desembre. A més, ha aconseguit reduir en un 20% el deute net.

Deoleo
0,217
  • 0,93%0,00
  • Max: 0,22
  • Min: 0,21
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,23
17:35 17/04/24

Així ho explica en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què el productor d'oli d'oliva assenyala que el 2021 va aconseguir incrementar la xifra de vendes un 6%, traslladant part de l'augment del cost de la matèria primera als preus de venda a la distribució i reduint-ne l'impacte als marges. També va assolir un Ebitda de 48 milions d'euros.

A més, afirma que la generació de caixa, vinculada a la "bona evolució del negoci", li ha permès reduir el deute net un 20%, fins als 120 milions al tancament de l'exercici, després d'amortitzar de forma voluntària 25 milions del crèdit sindicat durant el quart trimestre de 2021. Així mateix, gràcies a la posició de tresoreria assolida al tancament de l'exercici, que es va situar en 86 milions, la companyia va amortitzar 18 milions més el gener de 2022, deixant l'import del deute sindicat pendent d'amortitzar en 160 milions.

Segons Ignacio Silva, president i conseller delegat de Deoleo, “tot i haver estat un any molt complicat per la normalització del consum i, especialment, pel notable increment del preu de la matèria primera, els resultats que estem presentant avui són molt positius La companyia ha complert amb els objectius previstos a inici d'exercici, tot i que l'increment de costos, a prop d'un 50%, no estava contemplat en aquell moment, cosa que mostra la fortalesa, flexibilitat i bona evolució del negoci, aquest factor, sumat a la gestió del capital circulant i a la generació de caixa, ens ha permès amortitzar de forma significativa el nostre deute, reforçant així la solidesa financera de la companyia.De cara a aquest any, concentrarem els esforços a complir amb el full de ruta marcat al nostre nou pla estratègic fins al 2026 i a seguir impulsant la sostenibilitat, pilar clau per a la companyia”.

El nou pla té l'objectiu de posicionar Deoleo com a "líder indisputable de la indústria de l'oli d'oliva", posant el focus a les marques i en la qualitat, però situant el consumidor al centre de totes les decisions. A més, aquest pla "aposta fermament per determinats mercats, com els Estats Units, així com per una palanca estratègica clau per a Deoleo: la sostenibilitat". En aquesta línia, la companyia va llançar a principis d'aquest any la seva estratègia de sostenibilitat 2030 amb l'objectiu de consolidar Deoleo com a líder en aquest àmbit, contribuint a elevar el llistó sectorial i guiant el camí de la indústria cap a la producció i distribució sostenible de l'oli d'oliva.

contador