El petroli corregeix davant l'estira-i-arronsa dels EUA i l'Aràbia Saudita amb la producció

Un eleva els seus inventaris i, l'altre, advoca per estabilitzar el mercat

Sergio García
Bolsamania | 22 mai, 2019 12:48
ep petroleo 20170517150807
CREATIVE COMMONS

El petroli corregeix després de les seves pujades de l'anterior sessió. I ho fa després que els EUA segueixi incrementant els seus inventaris de cru i Aràbia Saudita advoqui per mantenir el mercat de matèries primeres equilibrat. El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,8% fins als 62,6 dòlars. El de Brent, referència a Europa, cau un 0,6% i perd els 72 dòlars per barril.

Segons les dades de l'API, els inventaris de petroli dels EUA han augmentat en 2,4 milions de barrils la setmana passada. Una xifra que arriba ja als 480.200.000 de barrils totals.

De tornada a l'Aràbia Saudita, un dels països que més petroli produeix a tot el món, recentment s'ha reafirmat en la seva intenció d'estabilitzar els preus del cru. Això implica seguir recolzant la retallada de producció iniciat per l'OPEP el gener.

A causa d'aquestes retallades, Bank of America reconeix que han ajudat a les pujades del Brent aquest any.

Amb tot, més enllà dels fonamentals del petroli, els inversors segueixen amb la mirada posada en el conflicte entre els EUA i l'Iran. Trump va amenaçar aquest dilluns el país de l'Orient Mitjà amb "una gran força" si atacava els interessos dels EUA a la regió.

Dimarts, el secretari de Defensa nord-americà, Patrick Shanahan, reconeixia que l'amenaça de l'Iran continua sent alta. L'escalada de la tensió entre els dos països ha augmentat des que Trump es va proposar reduir a zero les exportacions de cru de l'Iran que, al seu torn, ha reiniciat el seu programa nuclear a represàlia.

contador