La lliura dona la benvinguda a una era de volatilitat davant els vaivens del Brexit

La divisa, amenaçada per les mateixes turbulències que monedes com el peso mexicà

Sergio García
Bolsamania | 29 ago, 2019 11:36
chica-paseando-junto-cartel-libra
Reuters

La volatilitat ha arribat per quedar-se en la lliura. La divisa anglesa seguirà estant subjecta a turbulències davant els constants revessos del Brexit. El desafiament de Boris Johnson d'aquest dimecres no va fer més que accentuar aquest aspecte. I el 'sí' de la Reina d'Anglaterra als plans del primer ministre de mantenir tancat el Parlament va ser un altre clau en la tomba.

L'índex de volatilitat de l'aparellament entre la lliura i el dòlar ha escalat fins al 13%, màxims des del passat 7 de gener quan va créixer el risc d'un Brexit sense acord de cara a una votació imminent.

La mateixa fiabilitat que el peso mexicà. Així es tradueix aquesta dada que reclou la lliura a estar al mateix grup de divises de mercats emergents. La lliura va escalar per sobre dels 1,23 dòlars dimarts després del to conciliador amb el qual va donar fi la reunió del G-7.

La divisa afronta ara la pèrdua dels 1,10 dòlars si el Regne Unit acaba deixant la Unió Europea sense acord, segons el consens d'analistes recollits per Bloomberg. De moment, l'analista Jasper Lawler apunta que s'està aferrant bé al suport dels 1,22 dòlars.

Des de Monex Europe destaquen que "l'aguda depreciació de la lliura esterlina és una clara conseqüència de les perspectives d'una profunda recessió de l'economia amb el consegüent ajust de la política monetària".

Amb tot, destaquen que ara s'obren dos escenaris davant la moneda: un camí sense obstacles cap a un Brexit unilateral i el bloqueig parlamentari que pot crear una crisi al país. En qualsevol de les dues possibilitats, "la volatilitat de la lliura està assegurada".

contador