L'euro aguanta en els mínims de dos mesos a l'espera de Draghi

El mercat aposta perquè el BCE mantingui el seu compromís amb el final de les compres

Noemí Jansana
Bolsamania | 25 oct, 2018 12:47
ep billetes monedas euros euro dinero 20181018113801
EUROPA PRESS - Archivo

La moneda europea se subjecta aquest dijous a la zona dels 1,14 dòlars, fins a on va cedir dimecres, pressionada per les tensions sobre el pressupost italià i els temors sobre l'alentiment del creixement a l'Eurozona. A l'espera de la roda de premsa del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, els experts preveuen que l'euro/dòlar es mantingui en un estret rang fins a sentir els comentaris del banquer central.

Els inversors seguiran amb total atenció el que digui l'italià sobre la situació al país transalpí, que té menys de tres setmanes per refer el seu pressupost, després del rebuig de la Comissió Europea (CE) als comptes amb un dèficit del 2,4 %.

Els inèdits esdeveniments a la tercera potència de l'Eurozona seran, sens dubte un dels focus d'atenció de la roda de premsa. Els desafiaments del govern italià a la CE en matèria d'incompliment del dèficit públic, "poden seguir mantenint la prima de risc d'Itàlia a nivells extrems i obligar el BCE a expressar el seu posicionament", aventura Juan Ramón Casanovas, gestor de comptes de Bank Degroof Petercam Spain.

No obstant això, no esperen els analistes grans canvis en aquesta cita, i des de Danske Bank no anticipen que s'aixequi volatilitat en l'euro "ja que les últimes dades macroeconòmiques publicades a l’Eurozona segueixen projectant un creixement econòmic proper al 0,4% trimestral, lleugerament per sobre del potencial, i la inflació és a prop de l'objectiu del 2%".

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, però, la divisa segueix exposada a una fallida del mínim del 17 d'agost, als 1,1400 dòlars, cosa que buidaria el camí fins als 1,13 dòlars, preus del 15 d'agost i on es troben els mínims anuals de l'euro contra el 'bitllet verd'.

LA LLIURA REMUNTA DES DE MÍNIMS DE SIS SETMANES

En altres encreuaments, el ien s'ha enfilat fins a les 112,00 unitats i la lliura es negocia amb moderades pujades aquest dijous contra el dòlar, al voltant dels 1,2887 dòlars, després de perdre el 0,78% del seu valor dimecres i aconseguir un mínim de sis setmanes als 1,2865 dòlars.

Els plans de Brexit de la primera ministra britànica Theresa May han avivat la incertesa durant les últimes setmanes, especialment en els termes de la sortida de la Gran Bretanya de la UE.

Però May va rebre una mostra de suport del seu Partit Conservador dimecres durant una reunió al Parlament, cosa que va desviar els temors sobre un desafiament imminent al seu lideratge sobre la seva estratègia Brexit. No obstant, el del divorci entre la UE i Londres segueix dominant els designis de la moneda.

contador