La lliura corregeix després del ral·li impulsat per la represa de les converses del Brexit

La divisa va registrar el dimecres la seva major pujada diària des de març, del 1,7%

Noemí Jansana
Bolsamania | 22 oct, 2020 14:14
librabrexitcb1

Moderades caigudes per a la lliura aquest dijous que obeeixen al comportament normal del mercat, després que la divisa britànica hagi registrat el seu major ral·li diari des de març la jornada anterior, impulsada per les bones notícies sobre el Brexit. La divisa va arribar a pujar un 1,7% contra el dòlar, fins als 1,3180 dòlars, i prop d'un 1,5% enfront de l'euro, fins a gairebé 0,9050 lliures, després de saber-se que Londres i Brussel·les reprenen les converses per intentar aconseguir un acord comercial que regeixi les seves relacions quan acabi el període de transició el 31 de desembre. Malgrat les caigudes, aquest dijous es manté a màxims de sis setmanes.

L'accelerada va arrencar després que el cap negociador de la Unió Europea (UE), Michel Barnier, digués que un acord entre la UE i el Regne Unit era "a l'abast de la mà", ampliant els guanys amb la notícia que les converses comercials es reiniciarien després d'haver-se detingut abruptament la setmana passada.

"La lliura va reaccionar bé a aquest nou esdeveniment i, encara que no és nou per al mercat aquest optimisme, existeix la clara perspectiva que s'està obrint un camí cap a alguna mena d'acord", assenyala Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK, en una nota per a clients.

Aquest gir dels esdeveniments, que els experts assenyalen que tampoc no és tan sorprenent, arriba després que el Primer Ministre britànic, Boris Johnson, digués la setmana passada que les converses comercials havien acabat i va instar les empreses que es preparessin per a un resultat de no acord. Aquests comentaris van causar la caiguda de la lliura esterlina, però aviat van ser desestimats pels participants del mercat, que les van considerar una manera de marcar postures.

"Els inversors mai es van deixar convèncer per la postura política de Londres, ja que la lliura es va mantenir ferma, i ara estan més convençuts que totes dues parts es dirigeixen cap a un acord comercial", indiquen des d'MUFG. El Govern britànic està sota una creixent pressió per evitar un resultat de no acord degut a la pandèmia de Covid-19 i també la possibilitat que el president dels EUA, Donald Trump, perdés les eleccions presidencials de novembre, cosa que soscavaria les perspectives d'un ràpid acord comercial entre els EUA i el Regne Unit.

contador