El dòlar es manté dèbil i el rendiment dels bons apunta recessió

El diferencial entre el bo a 10 anys i el 2 anys dels EUA cau al seu nivell més baix des de 2007

Noemí Jansana
Bolsamania | 04 des, 2018 11:37
cbdolarbajista4 short

El bitllet verd segueix perdent tracció aquest dimarts, quan els inversors continuen afavorint els actius de més risc, després de la treva comercial entre els EUA i la Xina. El dòlar, a més, està sota pressió per la caiguda en el rendiment del 10 anys nord-americà, que ha tocat el 2,94%, mínim des de mitjans de desembre.

Més preocupant, a més, és l'aprimament del diferencial entre els bons del Tresor a 2 i 10 anys, que s'ha estret a mínims no vistos des de 2007. I la corba entre els bons a 3 i 5 anys s'ha invertit per primer cop en 11 anys i s'endinsa 1,2 punts bàsics en terreny negatiu. Aquests són senyals que apunten a una recessió econòmica, segons els experts i la caiguda dels rendiments afebleix encara més el dòlar.

La corba de rendiment s'ha aplanat a mesura que les contínues alces en les taxes d'interès fan que els rendiments a curt termini siguin més alts, mentre que els rendiments del Tresor a més llarg termini es mantenen baixos a causa de la inflació tèbia i la desacceleració del creixement mundial.

A més d'aquest escenari negatiu per a la divisa, l’'alto el foc' entre Washington i Pequín ha augmentat la gana pel risc entre els inversors i beneficia, entre d'altres, al iuan. Cal recordar, també, que el dòlar ha perdut tracció des dels comentaris del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, en què apuntava un canvi en la política econòmica del banc central que va ser pres pels mercats com una disminució dels tipus d'interès el 2019.

L'EURO, PENDENT D'ITÀLIA

En altres pars, l'euro ha aconseguit tocar de nou els 1,14 dòlars, però segueix pressionat pels deliris entre la Comissió Europea i Itàlia pel pressupost del país transalpí. "El missatge d'Itàlia segueix sent el mateix, asseguren que no volen una col·lisió amb Brussel·les, però que els aspectes fonamentals del seu projecte pressupostari no es canvien", assenyalen els analistes de Sucden Financial. "Per aquest motiu, l'euro és incapaç de subjectar els seus guanys", afegeixen.

Aquest dimarts s'han reunit ministres d'Economia i Finances de l’Eurozona (Eurogrup) per prendre una decisió sobre la proposta de la Comissió Europea, que vol obrir un procediment de dèficit excessiu al país pel seu elevat deute. El tema de la sanció segueix a sobre de la taula, però de moment sembla haver quedat a una banda, ja que s'ha instat de nou al Govern italià que modifiqui els seus pressupostos, tot i que ha primat el to conciliador.

Pel que fa a la lliura, tampoc aconsegueix sostenir-se per sobre dels 1,28 dòlars, davant la creixent desconfiança que el pla del Brexit de Theresa May passi la votació parlamentària el dia 11 de desembre.

contador