Les exportacions xineses es desplomen i mostren la tenalla de la guerra comercial

Les vendes als EUA cauen un 16%

Noemí Jansana
Bolsamania | 09 set, 2019 10:09
cb trade war china eeuu

Les exportacions del gegant asiàtic van caure inesperadament l'agost quan els enviaments als Estats Units es van desaccelerar bruscament, fins a un 16%. Segons els experts, és el símptoma que assenyala una major debilitat a la segona economia més gran del món i subratlla la necessitat urgent de més estímul a mesura que la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units s'intensifica.

Les vendes internacionals del passat mes van caure un 1% respecte a l'any anterior, la retallada més gran des del juny, quan es van deixar un 1,3%, segons van mostrar les dades de duanes. Els analistes esperaven un augment del 2,0% en una enquesta de Reuters després de l'increment del 3,3% del juliol.

S'espera que Pequín anunciï més mesures de suport a les pròximes setmanes per evitar el risc d'una desacceleració econòmica més aguda a mesura que els EUA augmenta la pressió comercial, incloent-hi les primeres retallades en algunes taxes clau de préstecs en quatre anys.

Divendres, el banc central va reduir els requisits de reserves dels bancs per setena vegada des de principis de 2018 per alliberar més fons per a préstecs.

El cop de destral a les vendes internacionals es produeix també malgrat les expectatives dels analistes que una caiguda del iuan compensaria la pressió aranzelària. Així mateix, s'havia anticipat que la nova ronda d'impostos mutus que va entrar en vigor el setembre, podia haver portat alguns exportadors xinesos a avançar o "carregar" els enviaments amb destinació als Estats Units l'agost, una tendència vista anteriorment en la disputa comercial.

La Xina va deixar que la seva moneda passés el nivell clau de 7 per dòlar al passat mes per primera vegada des de la crisi financera mundial i Washington la va qualificar de manipulador de divises.

contador