Sánchez dona per fet que el Congrés tombarà els seus Pressupostos

Reivindica l'Espanya moderada de la moció enfront de la dreta i l'independentisme

Noemí Jansana
Bolsamania | 11 feb, 2019 13:59
ep intervencionsanchezconsejoeuropaestrasburgo
MONCLOA

El president del Govern, Pedro Sánchez, es prepara per passar pàgina. En un fil publicat en el seu compte de Twitter, ha assumit que el Congrés tombarà els seus Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) aquest dimecres, ja que no compta amb el suport dels independentistes. ERC i el PDeCAT no desisteixen en la seva obstinació a abordar l'autodeterminació i el cap de l'Executiu dona la partida per perduda.

"L'independentisme votarà en contra d'uns pressupostos socials bons per a Catalunya, i les dretes en contra d'uns pressupostos socials bons per a Espanya", ha lamentat Sánchez. "No serà que viuen millor en la confrontació que en les solucions?", ha agregat.

Sánchez ha volgut enviar un missatge a les formacions com ERC o PDeCAT, en què criticava els independentistes que l'objectiu que persegueixen "ni és constitucional ni la vol la majoria de catalans".

"La majoria està amb l'autogovern. És a dir, amb la convivència, el diàleg i la Constitució. Ho he defensat sempre tant a l'oposició com ara al Govern", ha assegurat Sánchez sobre la situació a Catalunya.

Així mateix, ha assegurat aquest dilluns que la moció de censura que li va donar el govern el passat mes de juny va ser una reivindicació d'una Espanya "moderada", "progressista" i "com cal" i ha carregat contra la dreta i el separatisme català per voler confrontar i tornar al passat.

"Ni uns ni els altres han entès el que va suposar la moció de censura: la posada en peu d'una Espanya moderada, cabal i progressista que vol conquerir el seu futur i no tornar al passat", ha criticat el líder de l'Executiu en un missatge al seu perfil de Twitter, després de la manifestació contra el Govern que aquest diumenge va convocar l'oposició a la plaça de Colom i quan es debatrà al Congrés la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

contador