El successor de Merkel escurça distàncies a l'últim debat abans de les eleccions alemanyes

Olaf Scholz es posiciona com a favorit en les enquestes

Bolsamanía
Bolsamania | 24 set, 2021 15:24
olaf scholz elecciones alemania

Els candidats a la cancelleria alemanya van participar aquest dijous en el seu últim debat televisivo abans de les eleccions d'aquest diumenge, 26 de setembre. Fins al moment els tres candidats més ben posicionats són el socialdemòcrata Olaf Scholz, qui es manté en primer lloc, el conservador Armin Laschet i l'ecologista Annalena Baerbock, encara que també van participar en el debat el liberal Christian Lindner i els representants de Die Linke (Esquerra) i de la populista Alternativa per a Alemanya, AfD.

El sisè convidat a plató va ser el ministre president de Baviera i líder de la Unió Socialcristiana (CSU), Markus Söder, tot i que la CSU no té implantació nacional, només a Baviera, la qual cosa va debilitar encara més Laschet, que a les enquestes es troba al segon lloc.

Després del debat, ha quedat confirmat el candidat socialdemòcrata, Olaf Scholz, com a clar favorit i possible successor de Merkel, encara que cada vegada és més reduïda la distància entre ell i la conservadora CDU d'Armin Laschet, segons informen aquest divendres diferents mitjans.

En l'últim sondeig Civey, l'SPD ha obtingut el 25% dels vots, i la CDU el segueix molt a prop amb el 23%.

No és possible una nova gran coalició, de manera que el vencedor haurà de negociar amb Els Verds (15%), els liberals de l'FDP (12%) i l'extrema esquerra Die Linke (6%).

Durant el debat, Scholz ha repetit la seva ambiciosa agenda europea, especialment generosa amb el deute públic, segons recull ABC.

El debat final no ha servit per intuir les preferències dels líders a l'hora de negociar una coalició entre ells, més enllà de la proximitat present entre socialdemòcrates i verds, o conservadors i liberals.

contador