Catalunya preveu permetre la mobilitat per tot el territori a partir de dilluns

S'aixecaria el confimamiento comarcal abans de l'1 de maig

Bolsamanía
Bolsamania | 21 abr, 2021 19:34
ep un hombre consulta su telefono movil en la terraza de un bar en barcelona cataluna espana a 14 de
David Zorrakino - Europa Press

La reunió del Procicat d'aquest dijous pressent canvis importants en la mobilitat de la regió. L'organisme que regeix les mesures a Catalunya per controlar l'expansió de la pandèmia de la Covid estudia permetre els desplaçaments a tot el territori aplicant mesures similars a les que es van aplicar per Setmana Santa, segons fonts del Govern que recull TV3.

Aquest matí, com és habitual els dimecres, s'ha reunit el comitè tècnic, que no aprova cap mesura. Des de divendres, que va prorrogar les mesures actuals, el Procicat té sobre la taula la possibilitat de posar en marxa el pla de reobertura a partir de dilluns que ve, 26 d'abril, si la situació de la pandèmia ho permet.

La reunió del Procicat està prevista aquest dijous al matí; s'han de concretar les noves mesures, que ja comptava amb que passarien per un augment de la mobilitat. La fórmula que es va permetre per Setmana Santa -amb la bombolla de convivència- és una opció.

Una altra mesura passa per establir confinaments territorials diferenciats, a la carta, en funció de la situació epidemiològica dels territoris, com va avançar el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper. Aquests territoris podrien ser les regions sanitàries, una divisió territorial que ja s'ha utilitzat, o les vegueries.

El pla de reobertura ja es va anunciar el passat divendres, quan es van prorrogar les mesures vigents des de després de Setmana Santa en considerar que es necessitaven set dies més "per estabilitzar i entrar de nou en una fase de regressió i doblegar la corba".

L'actual confinament comarcal està vigent des del divendres 8 d'abril.

contador