Wall Street es pren un respir després dels màxims del Nasdaq i l'S&P 500

Amb la mirada posada en una nova jornada de resultats empresarials

César Vidal / Sergio García
Bolsamania | 24 abr, 2019 20:43
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

DOW JONES

39.807,370

21:20 28/03/24
0,12%
47,29

Wall Street registra caigudes molt moderades del 0,1% durant una altra jornada marcada pels resultats empresarials i després que tant el Nasdaq com l'S&P 500 marquessin aquest dimarts nous rècords històrics en preus de tancament. El Nasdaq acumula una revaloració del 22% aquest any, mentre l'S&P avança un 17%. El Dow Jones, una mica més endarrerit, puja un 14% el 2019 i cotitza a un 1% del seu anterior rècord.

Al capítol de resultats, diversos membres del Dow Jones són protagonistes. Caterpillar, principal fabricant de maquinària per a la construcció, cau un 2% després de superar previsions amb les seves xifres, que no obstant s'han vist impulsades per un guany fiscal extraordinari.

També en negatiu, l'operadora de telecomunicacions AT&T cau un 3% en decebre amb els seus comptes trimestrals, sobretot perquè els seus ingressos s'han situat per sota del que s'esperava.

En positiu, el fabricant d'avions Boeing avança un 1% després de registrar resultats trimestrals en línia amb el que s'esperava. A més, ha suspès les seves previsions per 2019 fins que calculi adequadament l'impacte que pot tenir el desastre del 737 MAX sobre els seus comptes.

Després del tancament de mercat, serà el torn de Microsoft, Facebook, Visa i Tesla. Els grans grups tecnològics han de presentar comptes sòlids per justificar el seu elevat valor aconseguit en borsa i la seva gran revaloració dels últims mesos.

Finalment, Chevron cau a prop del 3% en el Dow Jones després que Occidental Petroleum hagi realitzat una oferta més alta per fer-se amb Anadarko Petroleum, cosa que complica l'operació. Occidental ha ofert 57.000 milions de dòlars, enfront dels 50.000 milions oferts per Chevron.

NEGOCIACIONS ENTRE ELS EUA I LA XINA

Especial atenció un dia més a la guerra comercial. Els EUA i la Xina preveuen tornar a reunir-se el proper 30 d'abril per seguir negociant i resoldre el conflicte aranzelari entre les dues majors economies del món.

Les negociacions tindran lloc a Pequín i continuaran a partir del 8 de maig a Washington. L'objectiu és arribar a un acord definitiu que pugui ser signat per Donald Trump i Xi Jinping en la cimera del G-20 que se celebrarà al Japó a finals de juny.

ESTRATÈGIA I ALTRES MERCATS

A nivell estratègic, l'estrateg en cap de renda variable de Morgan Stanley, Michel Wilson, s'ha mostrat sorprès pels nous màxims assolits pel Nasdaq i l'S&P 500. "No pensava veure nous rècords l'abril. Probablement ens dirigim cap als 3.000 punts durant les dues pròximes setmanes", ha comentat en declaracions a la CNBC.

Wilson, que s'havia mostrat pessimista amb el mercat després d'anticipar amb encert la correcció de finals d'any, ha hagut de reconèixer que "el mercat m'està dient que m'equivoco perquè l'amplitud està millorant", encara que també ha mantingut la seva previsió que les expectatives del mercat sobre els beneficis empresarials són massa elevades.

Pel que fa al mercat de matèries primeres, el petroli registra caigudes moderades després d'un ral·li que l'ha portat a tocar màxims anuals. El barril West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,7%, fins als 65,85 dòlars, després que els inventaris setmanals de cru hagin pujat a 5,48 milions, per sobre dels 1,25 milions esperats.

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,36%, fins als 1,1188 dòlars. A més, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys baixa fins al 2,53%, mentre que la del bo a 2 anys cau al 2,33% i la del bes manté al 2,33%.

contador