Suaus caigudes en Wall Street després de l'IPC i pendent de la guerra comercial

Els índexs novaiorquesos es van girar dimarts des de nivells de resistència tècnica

César Vidal / Sergio García
Bolsamania | 12 jun, 2019 16:39
ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

DOW JONES

39.782,220

17:05 28/03/24
0,06%
22,14

Wall Street registra caigudes moderades després de tancar a la baixa la sessió de dimarts i posar fi a la seva ratxa de diverses sessions en verd, després que els índexs novaiorquesos no poguessin superar els últims nivells de resistència tècnica abans d'arribar a màxims històrics. Aquest dimecres, els inversors descompten la nova dada d'inflació als EUA, que ha caigut a l'1,8% el maig pel descens del preu de l'energia, i es mantenen a l'espera de novetats sobre la guerra comercial.

Pel que fa a la inflació, els preus als EUA segueixen donant mostres de nul·les pressions inflacionistes. L'IPC de maig ha repuntat un 0,1%, en línia amb les previsions, fins a l'1,8% interanual.

No obstant això, l'IPC subjacent, que exclou els aliments i l'energia, ha pujat un 0,1%, per sota del 0,2% esperat, fins al 2% interanual (previsió del 2,1%).

Aquestes dades, combinats amb les últimes dades macroeconòmiques i el deteriorament de la perspectiva de creixement, podria donar a la Fed la munició que necessita per reduir els tipus d'interès aquest any, expliquen els analistes de Foenix Partners.

GUERRA COMERCIAL EUA - XINA

Per la seva banda, la guerra comercial torna a copar els titulars. Trump ha tornat a defensar els seus aranzels a la Xina i s'ha referit al "gran desavantatge" actual del dòlar nord-americà respecte a altres divises com l'euro.

El president dels EUA també ha tornat a carregar contra la Fed, en afirmar que els membres del banc central mantenen els tipus "molt alts" i "no tenen ni idea" del que fan.

Dins del front empresarial, especial atenció a Tesla. El seu fundador, Elon Musk, va defensar durant la junta de dimarts que la fabricant d'automòbils elèctrics no té problemes amb la demanda, cosa que està impulsant amb força les seves accions.

En operacions corporatives, el grup francès Dassault Systems ha arribat a un acord per comprar la companyia nord-americana de tecnologia Medidata Solutions, en una operació valorada en 5.800 milions de dòlars. Dassault ha ofert 92,25 dòlars en efectiu per cada acció de Medidata.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2%, fins als 52,20 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,14%, fins als 1,1314 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys es relaxa fins al 2,13% i s'ha mantingut per sota de la del bo a tres mesos, que es relaxa fins al 2,25%.

contador