Signe mixt a Wall Street mentre disminueix la pressió sobre la banca

Els inversors han recuperat la "gana" pel risc

María Campillo
Bolsamania | 28 mar, 2023 16:01
wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després del tancament mixt de dilluns, després que els guanys tornessin als bancs a mesura que la pressió sobre el sector va disminuint.

DOW JONES
38.239,660
  • 0,40%153,86
  • Max: 38.337,64
  • Min: 38.065,05
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.236,14
23:18 26/04/24

L'anunci que First Citizens Bank acordava comprar els dipòsits i préstecs del fallit Silicon Valley Bank (SVB) ha calmat els inversors, que han recuperat "la gana pel risc".

"Això va propiciar que tornessin a apostar per la renda variable, especialment pels valors/sectors de tall més cíclic, entre ells els bancs, els de l'automòbil, els industrials i els del sector de l'oci i turisme, tots molt castigats recentment", indiquen els experts de Link Securities.

Això també ha portat a un augment dels rendiments dels bons i "el mercat descompta notablement una probabilitat més gran de pujades de tipus addicionals per part de la Reserva Federal (Fed)", destaquen des de Danske Bank.

"Ara estan valorant al voltant de 10 punts bàsics d'augments de la Fed a la reunió de maig, però la corba de taxes del dòlar encara incorpora un valor acumulatiu de retallades de 70 punts bàsics per a finals d'any. Seguim esperant que la Fed pugi els tipus d'interès en 25 punts bàsics addicionals al maig i, a partir de llavors, mantingui les taxes de política sense canvis fins a principis del 2024 com a mínim", afegeixen des de l'entitat.

Tot i això, fins que no es "doni carpetada" definitivament a la crisi bancària, una notícia o rumor sobre la potencial debilitat d'una nova entitat pot provocar nous ensurts al mercat.

En aquest sentit, aquest dimarts comencen les audiències del Comitè Bancari del Senat dels EUA, durant les quals es tractaran les fallides bancàries i en què participaran funcionaris tan destacats com el president de la FDIC, Martin Gruenberg, el vicepresident de la Reserva Federal (Fed), Michael Barr, i la subsecretària del Tresor, Nellie Liang. Qualsevol comentari en algunes de les intervencions pot moure la borsa.

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat econòmica, es donarà a conèixer la confiança del consumidor del mes de març, un bon indicador avançat de consum. En principi, el consens espera un lleuger deteriorament, que podria ser més gran si reflecteix ja la reacció d'aquest col·lectiu davant la crisi bancària.

Així mateix, s'ha publicat l'índex de preu d'habitatge S&P/Case-Shiller, que ha baixat fins al 2,5% des del 4,6% previ, un reflex clar del refredament de l'immobiliari provocat per l'enduriment monetari de la Fed.

A nivell empresarial, Jeff Williams, director d'operacions d'Apple, ha venut 30 milions de dòlars en accions de la companyia després que el seu valor augmentés un 22% durant el primer trimestre. En total, l'executiu va vendre més de 187.000 accions a un preu d'uns 160 dòlars l'acció.

Alibaba, el gegant xinès del comerç electrònic, també és notícia després d'anunciar una reorganització de la companyia que donarà lloc a una divisió de l'entitat en sis grups empresarials, cadascun amb capacitat per recaptar fons externs i sortir a borsa.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,33% (72,58 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,36% (77,85 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,25% (1,0823 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,47% (1.963 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,553% i el bitcoin perd un 0,49% (26.913 dòlars).

contador