Manca de tendència a Wall Street després de la retallada de tipus de la Fed

El banc central ha anticipat que realitzarà una pausa després de tres rebaixes

César Vidal / Irene Hernández
Bolsamania | 30 oct, 2019 19:41
trader-observa-atentamente-cotizacion-wall-street

DOW JONES

37.775,380

23:10 18/04/24
0,06%
22,07

Wall Street cotitza mixt i sense tendència definida després de la tercera rebaixa consecutiva dels tipus d'interès als EUA realitzada per la Reserva Federal (Fed). El banc central ha complert els pronòstics i al mateix temps ha anticipat una pausa en les rebaixes dels interessos. També s'ha conegut que l'economia nord-americana es va desaccelerar lleugerament durant el tercer trimestre, tot i que menys del que s'esperava. L'S&P 500 (3.034 punts) cotitza a menys d'un 0,2% del màxim històric registrat aquest dilluns a preus de tancament.

Totes les previsions apuntaven que l'organisme retallaria els tipus d'interès en 25 punts bàsics i així ha estat.

Goldman Sachs ha encertat en anticipar que la Fed eliminaria del seu comunicat l'expressió que 'actuarà segons correspongui per sostenir l'expansió', que va ser introduïda el juny abans de la primera retallada de tipus del any.

L'objectiu ha estat comunicar al mercat que no hi haurà més rebaixes en el preu del diner, almenys de moment. Goldman esperava que aquesta expressió fos canviada per 'actuarà segons sigui necessari per promoure els seus objectius'.

Encara que l'organisme ha assenyalat que "continuarà monitoritzant les implicacions de la informació entrant per les previsions econòmiques i avaluarà el rang apropiat dels tipus d'interès".

De cara a la roda de premsa de Powell, Goldman espera que el banquer central intenti equilibrar el seu missatge entre els que li demanen més retallades i els que consideren que no són necessaris. "Esperem un to lleugerament agressiu. Powell al·ludirà a una línia de política monetària sense canvis, però farà èmfasi en la dependència de les dades i la capacitat de l'organisme de respondre ràpidament si les perspectives es deterioren", assenyalen des del banc nord-americà.

PIB DELS EUA I RESULTATS

A més, al pla macroeconòmic, s'ha conegut que l'economia dels EUA es va desaccelerar lleugerament durant el tercer trimestre en créixer un 1,9%, per sota del 2% en què es va situar el PIB els tres mesos anteriors. No obstant això, la dada és millor de l'1,6% que esperava el consens.

Chris Towner, estrateg de JCRA, comenta que "els culpables de la desacceleració van ser la despesa del consumidor i les empreses que van retallar les seves inversions". En la seva opinió, les recents retallades de tipus de la Fed haurien d'ajudar a vigoritzar l'economia.

"Encara millor", afegeix, "si Trump i Xi aconsegueixen signar un acord comercial el proper mes a Xile, Trump podria complir el seu desig de Nadal el 2020. Aquest desig seria que el creixement econòmic s'enforteixi, cosa que li permetrà postular-se per un altre mandat amb un important vent de cua econòmic a favor seu".

Ja a l'àmbit empresarial, General Electric es dispara després de presentar guanys i ingressos que han superat les expectatives dels analistes. Després del tancament del mercat, seran Apple, Facebook i Starbucks que publicaran les seves últimes xifres trimestrals.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,5%, fins als 54,71 dòlars. Els inversors descompten que pot produir-se novament una excessiva oferta per part dels productors en un escenari global que reflecteix una demanda afeblida.

A més, l'euro s'aprecia un 0,06%, fins als 1,1117 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,8%, mentre que el rendiment del b cedeix fins a l'1,62% i el del bo a 3 mesos cau a l'1,59%.

contador