L'IPC del Japó puja al 2,6% al juliol mentre les borses asiàtiques tanquen mixtes

El Nikkei s'ha mantingut pla a la darrera jornada de la setmana

Bolsamanía
Bolsamania | 19 ago, 2022 09:25
japon le gouvernement envisage un nouveau plan de relance selon l agence de presso kyodo

Les borses asiàtiques han tingut un comportament mixt aquest divendres després del tancament lleugerament positiu d'ahir a Wall Street. El més destacat a la regió ha estat la publicació de l'IPC del Japó del mes de juliol, que va pujar al 2,6% des del 2,4% al juny. Aquesta xifra supera les expectatives del consens del 2,2% i l'objectiu del Banc del Japó del 2,0%.

El Nikkei del Japó s'ha mantingut pla divendres (-0,02%), mentre que el Topix suma un 0,26%. Diferents accions japoneses han tingut un bon comportament. Nissan ha pujat un 1,57%, Suzuki, un 1,24% i Nikon més d'un 3%. Els valors electrònics Sony, Sharp i Olympus també han pujat entre un 1% i un 2%.

El Shanghai Composite es manté igualment pràcticament pla (-0,27%), i el Shenzhen Component cau un 0,33%.

L'índex Hang Seng puja un 0,27%. Tencent avança un 2% i el gegant de lliurament d'aliments, Meituan, més d'un 1%.

Després de la caiguda dels ingressos de Tencent al segon trimestre coneguda a principis d'aquesta setmana, el també gegant tecnològic NetEase s'ha desmarcat en registrar un augment interanual de gairebé el 13% en els ingressos nets del segon trimestre, superant les expectatives.

Nova Zelanda ha comunicat un lleuger augment de les exportacions al juliol, amb 6.680 milions de dòlars neozelandesos (4.170 milions de dòlars), enfront dels 6.270 milions de dòlars neozelandesos. Les importacions també van augmentar fins als 7.770 milions de dòlars neozelandesos al juliol, enfront dels 7.380 milions del juny.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia també és pla.

Aquest divendres, Malàisia ha comunicat un augment interanual del 38% en les exportacions al juliol, mentre que les importacions van créixer un 41,9% en el mateix període.

El banc central de l'Índia publicarà avui les actes de la seva última declaració de política monetària.

contador