L'IBEX (-0,16%) salva els 9.500 punts tot i la pressió a la baixa dels bancs

El selectiu ha arribat a tocar els 9.468 durant la jornada

Nieves Amigo / Javier Melguizo
Bolsamania | 14 gen, 2020 09:55 - Actualitzat: 18:32
broker 1

IBEX 35

10.727,000

16:56 19/04/24
-0,35%
-38,00

L'IBEX ha cedit un 0,16% aquest dimarts i ha aconseguit salvar els 9.500 punts (9.528) que ha perdut durant part de la jornada per la pressió de la banca. El selectiu espanyol s'ha desmarcat de la resta de borses europees, que han tancat amb lleus pujades després d'una jornada de vaivens. Els inversors han mostrat els seus dubtes sobre aquest acord de 'primera fase' entre els EUA i la Xina que se signa demà.

"Els detalls de l'acord comercial estan començant a conèixer-se, però encara hi ha molt que no sabem. El que s'ha filtrat sembla afavorir molt als EUA però, com sempre, "el diable és en els detalls". (...) En última instància, tot es redueix a com de sostenible n'és aquest acord. No hi ha molt optimisme des del moment en què és un primer acord i probablement sigui l'únic. Per tant, és encara més important que es mantingui", assenyala Craig Erlam, analista d'Oanda.

LA BANCA, PROTAGONISTA A ESPANYA I ELS EUA

A l'àmbit empresarial, Ence (-2,31%) ha estat la companyia més castigada, tot i que han pesat més els retrocessos d'alguns bancs com Santander (-1,98%), CaixaBank (-1,44%) i BBVA ( -1,29%). Color vermell també per a Sabadell, Bankinter i Bankia, tot i que han caigut per sota de l'1%. I en positiu, Inmobiliaria Colonial (+2,21%) ha estat el valor més alcista, seguit d'Indra (+ 2,08%) i MásMóvil (+1,90%).

A l'altre costat de l'Atlàntic, ha arrencat la temporada de resultats als Estats Units. JP Morgan puja després de guanyar més del que s'esperava durant el quart trimestre, mentre que Wells Fargo cedeix després de decebre. Citigroup, per la seva banda, avança moderadament després de publicar xifres.

En altres mercats, el barril de Brent, de referència a Europa, puja un 0,8% al tancament de la jornada al 'Vell Continent', fins als 64,7 dòlars. A més, l'euro s'ha depreciat un 0,06%, fins als 1,1126 dòlars. I a l'àmbit macroeconòmic, s'ha conegut l'IPC de desembre als Estats Units, que ha augmentat moderadament al 0,2%.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX ha marcat aquest dimarts un mínim durant la sessió als 9.466 punts. El buit alcista de la sessió del 13 de desembre (última quàdruple hora bruixa de 2019) es trobava als 9.468 punts. Cosa que vol dir que un mes després d'aquella sessió durant el qual l'IBEX va superar la resistència dels 9.500 punts tornem a estar al mateix nivell de preus", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamania.

"No és del tot dolent, ja que en aquest moment la sobrecompra diària era extrema i ara comencem a tenir clars nivells de sobrevenda. O el que és el mateix, estem movent-nos lateralment des de fa un mes, consumint temps en lloc de caure en profunditat", afegeix.

"Seria bo que, en breu, comencés a recuperar posicions i, si pot ser, si tanqués el buit alcista millor que millor. Aquest s'ha emplenat íntegrament després del dia d'avui, però no s'ha tancat o el que és el mateix anul·lat", conclou l'expert.

contador