Inditex puja gairebé un 7% en quatre dies, la seva millor setmana des de març de 2018

Las acciones de la compañía textil repuntan un 3% este jueves

Javier Melguizo
Bolsamania | 18 abr, 2019 16:16 - Actualitzat: 16:16
pablo-isla-presidente-ceo-inditex
Wikimedia / Carlos Ventura

Inditex

46,650

13:14 28/03/24
-0,02%
-0,01

Inditex (+2,9%) està de dolç. Les accions del grup tèxtil repunten gairebé un 7% a la setmana, la millor dada setmanal des de març de 2018, i això que només ha durat quatre dies, ja que el parquet madrileny tanca les portes aquest Divendres Sant. En el conjunt de l'any, puja més d'un 25%, percentatge que la situa com la cinquena companyia més alcista de l'IBEX.

La bona marxa d'Inditex està afavorida pel gran moment que viu el sector. Per exemple, Zalando, la major plataforma en línia de venda minorista de roba i complements d'Europa, suma un 85% en el conjunt de l'any, amb molt bones jornades borsàries.

Dimarts passat, Zalando va pujar un 10% després d'anunciar que registrarà un resultat operatiu ajustat positiu d'entre 1 i 9 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, quan el consens del mercat apuntava a unes pèrdues de prop de 10 milions d'euros. Aquesta notícia va impulsar també els títols d'Inditex, que aquest dia va avançar un 1,8%.

Asos n'és un altre bon exemple. El 2019, les seves accions repunten un 69% i això que va anunciar una caiguda del 87% en el seu benefici abans d'impostos de les primes semestre fiscal. Tot i això, els inversors van apostar per la companyia anglesa, ja que tot i aquesta dada, va mantenir els seus objectius de vendes, marges de beneficis i despeses per a tot l'any.

La marxa de la cadena sueca H& no té res a envejar a la de la resta. Els seus títols s'han revalorat un 32% aquest any i sembla que seguirà creixent. Des d'RBC han apuntat la bona estratègia que ha desenvolupat la companyia. H&M va a començar a cobrar els enviaments en línia, una estratègia "positiva" per RBC perquè beneficiarà els marges.

contador