L'Ibex afronta clar i tranquil una setmana repleta de referències

El selectiu espanyol ha perdut els 9.200 i té el seu següent suport en els 9.120

Nieves Amigo
Bolsamania | 22 jul, 2019 12:03
ep fotoibex 35
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Probablement, aquesta que comença avui dilluns sigui la setmana més rellevant d'aquest estiu en els mercats abans que arrenqui el mes d'agost i els calendaris gairebé es buidin. Al llarg de les pròximes cinc sessions ocorreran moltes coses i totes elles tindran rellevància per a les bosses. Especialment important és la reunió del Banc Central Europeu (BCE) del dijous, però hi haurà més coses. De moment, els índexs oscil·len entre les lleugeres pujades i les lleus caigudes (Ibex: +0,04%. 9.174 punts).

IBEX 35
10.729,500
  • -0,33%-35,50
  • Max: 10.747,10
  • Min: 10.611,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.824,68
17:35 19/04/24

Entre aquest dilluns i el dijous se celebra el debat d'investidura a Espanya. Les coses han canviat molt des de la setmana passada i tot sembla indicar que hi haurà Govern PSOE-Podemos. Pablo Iglesias, el principal escull per a un acord entre les parts, s'ha tirat a un costat i ja es parla d'un Govern que inclogui a Irene Montero o Pablo Echenique. Aquest tema serà crucial a Espanya i, encara que la política local no sol influir en la bossa, caldrà estar molt atent perquè no tindrà en absolut la mateixa repercussió que surti un Govern ara o que es posposi la investidura i fins i tot es plantegin noves eleccions.

Aquest dilluns torna a les agendes el judici per la sortida a bossa de Bankia. Es reprèn avui amb les conclusions finals de la Fiscalia Anticorrupció, que planeja augmentar la seva acusació i afegir el delicte de falsedat comptable.

El dimarts arrenca extraoficialment la temporada de resultats a Espanya amb Banc Santander. Pràcticament tots els bancs cotitzats publiquen els seus comptes entre aquesta setmana i la pròxima. El dijous anuncia resultats Bankinter i el divendres, Sabadell i CaixaBank.

El dimarts és també el dia en què es coneixerà el nom del substitut de Theresa May a Regne Unit. Tot apunta al fet que s'imposarà Boris Johnson, que s'enfronta a molts obstacles per a aconseguir el seu objectiu: que Anglaterra surti de la UE, sí o sí, abans del 31 d'octubre.

El dijous arriba la reunió del BCE, esperadísima pel mercat per a veure fins a quin punt el banc central pensa obrir la mà amb els estímuls. El que digui Mario Draghi serà crucial, també per a l'evolució dels bancs, a qui no fa gens de gràcia el gir en les polítiques monetàries mundials. El dijous tindrà lloc a Espanya la segona votació del debat d'investidura.

I L'IBEX... PER SOTA DELS 9.200

L'Ibex s'enfronta a tot això per sota del suport dels 9.200 punts que va perdre el divendres en tancament setmanal. "Pitjor no hem pogut acabar la setmana", assenyalava el divendres José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Ara la primera resistència la tenim en els 9.285 punts. I com a suports tenim els 9.120, els 9.060 i, sobretot, i el més important de totes: els 8.900 punts.

contador