Dubtes sobre la votació al Congrés dels EUA del paquet d'estímul de 2 bilions

Una de les qüestions clau són les ajudes i supervisió de les aerolínies

Bolsamanía
Bolsamania | 25 mar, 2020 16:02 - Actualitzat: 09:43
trump-juge-la-fed-pathetique-et-lente

La Casa Blanca i el Senat dels EUA han arribat a un consens aquest dimecres sobre el projecte de llei del paquet d'estímul nord-americà de 2 bilions de dòlars per combatre els efectes econòmics del brot de coronavirus, segons informa CNBC. "Per fi tenim un acord", va anunciar el líder de la majoria del Senat, Mitch McConnell, aquesta matinada, sobre una inversió que va qualificar com a pròpia de “temps de guerra".

El projecte de llei proporcionaria 1.200 pagaments directes als adults que guanyen fins a 75.000 dòlars a l'any, oferiria 350.000 milions de dòlars en préstecs a petites empreses i crearia un fons de 500.000 milions de dòlars per a prestar a les indústries, ciutats i estats.

Els demòcrates han pressionat perquè s'hi incloguin una sèrie d'estipulacions juntament amb l'ajuda a la indústria que contemplin les prohibicions a llarg termini de recompres d'accions, els límits de la compensació executiva, els compromisos de no renunciar als treballadors i la representació de la junta.

"La nostra nació necessitava mesures realment ambicioses, i ràpid", va dir el líder de la majoria del Senat, Mitch McConnell, en declaracions aquest dimecres.

"La gran ajuda, l'ajuda ràpida, està en camí", va declarar el líder de la minoria del Senat, Chuck Schumer.

La votació va ser unànime: 96-0. Els republicans Sens, Mike Lee, Rand Paul i Mitt Romney, en quarantena, no van votar. El senador republicà John Thune també està en quarantena al seu estat natal de Dakota del Sud, va dir el seu portaveu, i igualment es va perdre la votació.

La presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, havia declarat que el Congrés podria aprovar el projecte de llei per l'anomenat consentiment unànime. Però dimecres cap al tard va generar dubtes, en assenyalar que no creia que aquesta opció, que requereix que tots els legisladors hi estiguin d'acord, funcionés. En una entrevista amb PBS va dir que estava oberta a una votació nominal.

Un problema amb l'ajuda a la desocupació va retardar la ràpida aprovació del projecte al Senat. Els republicans, incloent-hi Ben Sasse de Nebraska, van identificar el que van dir que podria ser un error en el projecte de llei sobre beneficis. Els treballadors acomiadats rebrien 600 dòlars extra a la setmana segons el projecte de llei, que els senadors van dir que podria crear un incentiu per a romandre acomiadats.

contador