Tenir un compte corrent i no pagar ni un euro al banc: passos per burlar de comissions

Com a via per obtenir ingressos i millorar la seva rendibilitat, molts bancs ja cobren als seus clients

Irene Hernández
Bolsamania | 03 mar, 2021 16:33
deudas-financieras-familias-espana-1024x684

Com a via per obtenir ingressos i millorar la seva rendibilitat, pocs són els bancs espanyols que no han començat a aplicar comissions als seus clients, els han pujat o han posat requisits més exigents per lliurar-se'n. Aquest canvi en la política de les entitats afecta principalment els clients menys vinculats, que ara han de pagar fins a 240 euros l'any per mantenir un compte corrent.

Ja fa unes setmanes que els clients van començar a rebre comunicació del seu banc informant que el preu dels seus comptes anaven a augmentar o que els requisits per no pagar-se'l anaven a endurir. A partir d'aquí, els consumidors tenen diverses opcions. Una d'elles, és negociar amb l'entitat, ja que hi ha clients que ja estan molt vinculats amb el seu banc, per exemple si tenen la seva nòmina i els seus rebuts domiciliats, si usen regularment una targeta per comprar o si disposen d'altres productes com una hipoteca, un préstec o un fons d'inversió, probablement ja compleixin els requisits del banc per operar gratis.

En cas de no estar d'acord amb les noves condicions, també es pot iniciar una reclamació. De fet, el Ministeri de Consum i les comunitats autònomes han reconegut recentment el dret dels consumidors a mantenir les condicions dels comptes contractats sota els eslògans "zero comissions" o "sense despeses". Aquest és el criteri que seguiran, a partir d'ara, les autoritats de Consum a les quals poden reclamar els consumidors.

Una altra opció per esquivar les comissions és canviar de compte dins de la pròpia entitat. El principal escull d'aquest punt és que alguns dels comptes sense comissions que ofereixen els bancs estan reservats únicament per a nous clients, de manera que els que ja formen part del banc no sempre poden fer el canvi. No obstant això, moltes de les entitats que han augmentat el cost dels seus comptes disposen també d'alternatives gratuïtes. Això sí, en general són comptes digitals, pensats perquè el client realitzi les operacions bàsiques a través dels caixers o la banca en línia.

L'última alternativa per esquivar les comissions és canviar de banc. Com assenyalen des del comparador financer HelpMyCash, hi ha entitats que ja comercialitzen comptes sense comissions en què no cal domiciliar ni la nòmina ni els rebuts i es pot realitzar tota l'operativa bàsica amb elles, des de domiciliar ingressos o pagaments, fins a treure diners en caixers, pagar amb targeta, abonar impostos o enviar diners per Bizum.

NO TENS NÒMINA? NO PASSA RES

Per a aquells que no han estat mai client de BBVA poden contractar el seu compte en línia sense comissions de BBVA. No exigeix ​​ingressos de cap tipus, no cal domiciliar rebuts i la targeta de dèbit no té cost. Això sí, en ser digital, per operar amb ell caldrà fer-ho a través de l'aplicació, la banca en línia o els caixers de banc.

Tampoc exigeix ​​contractar cap producte addicional ni cap tipus d'ingrés Openbank, el banc en línia de Santander. En aquest cas, no cal complir cap condició especial, ni tan sols antiguitat com a client. Amb el seu compte corrent tampoc caldrà domiciliar rebuts. Pel que fa a les targetes, posa a disposició dels client una de dèbit sense costos d'emissió o manteniment i amb la qual s'aconsegueixen descomptes en compres de certes marques.

Finalment, un altre dels bancs amb un compte sense comissions és Abanca. És ideal per a aquells que no tinguin nòmina perquè no cobra comissions de manteniment ni administració i la seva targeta de dèbit és totalment gratuïta. A més, per als clients que sí que hi tinguin una nòmina, el compte ofereix un regal de 150 euros si l'import supera els 600 euros mensuals.

contador