La nòmina a canvi d'evitar comissions? A vegades és millor obrir un altre tipus de compte

No tenir uns ingressos fixos o voler compartir les despeses són algunes d'aquestes situacions

Irene Hernández
Bolsamania | 23 des, 2020 10:03
contratar-cuenta-nomina-1024x375

En moltes ocasions, els clients es veuen obligats a complir una sèrie de requisits, com és domiciliar la nòmina, per evitar pagar les comissions que cada vegada més bancs estan aplicant. No obstant això, hi ha situacions en què convé més obrir-se un altre tipus de compte corrent que no exigeixi uns ingressos obligatoris als seus titulars perquè sigui gratuit.

Una d'aquestes situacions és, per exemple, la de no disposar d'uns ingressos fixos, que aquests siguin irregulars o que hagin minvat i no arribin al mínim exigit per l'entitat. Aquí, el més convenient és contractar un compte sense nòmina, assenyalen des del comparador financer HelpMyCash, que recomanen fer-ho també a aquelles parelles que desitgin disposar d'un compte conjunt per poder compartir les despeses. "Aquest compte pot utilitzar-se per domiciliar els rebuts, pagar el lloguer o senzillament per mantenir un capital destinat a la convivència", expliquen.

Amb l'auge cada vegada més evident del comerç electrònic, molts volen assegurar estar lliure d'estafes i la solució que troben és obrir-se un compte en què tenir únicament la quantitat que gastaran en les seves compres. Per això, "si comprem molt a través de les plataformes de comerç en línia però ens preocupa que puguin accedir als nostres diners de manera il·legal, ens pot interessar disposar d'un compte secundària sense nòmina que puguem vincular als nostres perfils d'usuari", assenyalen.

No obstant això, hi ha clients als quals sí els compensa atenir-se a l'obligació de domiciliar la nòmina amb la seva entitat, ja que d'aquesta manera poden accedir en canvi a avantatges més enllà de no pagar comissions. La guerra de captació de clients assalariats ha estat una constant dins del sector bancari, més en els últims temps.

De fet, són diversos els bancs que han apostat per oferir avantatges exclusius relacionades amb la seva pròpia marca, com cert nombre de descoberts gratuïts, retirades sense cost en caixers estrangers o accés a productes avantatjosos de l'entitat. A més, potser el més interessant siguin aquells que ofereixen una determinada rendibilitat pels diners en compte.

Així, a canvi d'assegurar-se una entrada de fons regulars per part dels seus clients, algunes entitats opten per retornar un percentatge concret dels rebuts que es domiciliïn. "Per exemple, si tenim domiciliats rebuts com l'aigua, l'electricitat i el gas en un compte amb devolució de rebuts, aquest avantatge ens permetrà recuperar un percentatge del cobrament d'aquests serveis de forma automàtica, és a dir, que el banc ens tornarà una porció de diners corresponents al cobrament dels rebuts", afirmen des del comparador.

En altres casos, els bancs permeten accedir a descomptes en grans marques de moda, gastronomia, oci, turisme o en repostar a gasolineres. No obstant això, cal tenir en compte que per accedir a aquestes promocions cal pagar les compres amb la targeta vinculada al compte. També hi ha entitats que ofereixen regals com diners en efectiu, productes electrònics o xecs per a compres.

contador