La banca urgeix a Londres i Brussel·les a resoldre l'accés al mercat financer post Brexit

Demanen garantir l'accés dels inversors de la UE

Noemí Jansana
Bolsamania | 06 jul, 2020 16:23
boris-johnson-premier-ministre-britannique-lors-du-sommet-des-leaders-de-l-union-europeenne-le-17-octobre-2019-a-bruxelles

La banca ha enviat un missatge als negociadors de Londres i Brussel·les, que la setmana passada van reprendre les negociacions presencials del Brexit, a menys de sis mesos que conclogui el període de transició al gener de 2021 per tancar una acord comercial entre totes dues parts. El lobby bancari AFME ha parlat aquest dilluns perquè el Regne Unit i la Unió Europea (UE) arribin a un acord sobre l'accés al mercat financer atès que la crisi del coronavirus farà encara més difícil fer front a una possible interrupció si no hi hagués un acord.

L'accés directe a la UE en el futur dependrà de si Brussel·les considera que la regulació bancària del Regne Unit és "equivalent" a les normes del bloc. Encara que és molt més limitat que l'accés actual, sense equivalència, els inversors de la UE no podrien utilitzar els serveis financers de Londres.

"La COVID-19 té el potencial d'interrompre la planificació del Brexit, la qual cosa inclou un afectació a la preparació del client, així com danys potencials a la capacitat de les empreses per a reubicar el personal a altres jurisdiccions", ha assenyalat AFME en un comunicat.

AFME diu que també és necessari abordar, abans de finals de setembre, garantir que els inversors de la UE puguin continuar utilitzant mecanismes d'intercanvi a Londres, per evitar que els clients hagin de moure posicions de derivats a un altre lloc. L'accés de dues vies en el comerç d'accions i derivats també és necessari per evitar interrupcions, va dir AFME.

AFME ha exigit un marc formal per als reguladors del Regne Unit i la UE per resoldre les diferències que podrien posar en perill aquest accés.

"Això és particularment important en el context de l'agenda legislativa en ràpida evolució a la UE i el Regne Unit, amb una sèrie d'importants arxius de serveis financers que es proposen, que s'implementaran o es revisaran en el segon semestre d'enguany i la primera meitat de 2021 ”, va dir AFME.

contador