S&P beneeix l'OPA d'Atlantia sobre Abertis "tot i la major exposició a les divises d'Amèrica Llatina"

La compra és "positiva per a la perspectiva" del grup i ampliarà la competitivitat d'Atlantia, segons l'agència de qualificació

  • "L'acord diversificaria els negocis d'Atlantia i reduiria la seva exposició a Itàlia"
Pablo Gallén
Bolsamania | 22 jun, 2017 17:53
ep francisco reynessalvador alemany abertis
EUROPA PRESS

L'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) apunta en un informe que l'oferta pública d'adquisició (OPA) de la companyia italiana Atlantia sobre Abertis és "positiva per a la perspectiva" del grup, ampliarà la competitivitat d'Atlantia i augmentarà la seva diversificació regional.

Abertis
18,360
  • 0,00%0,00
  • Max: 18,37
  • Min: 18,36
  • Volume: -
  • MM 200 : 16,38
17:35 27/07/18

Malgrat aquests apunts de S&P, l'agència assenyala que l'operació també implica una major exposició a les divises toves d'Amèrica Llatina i que el palanquejament d'Atlantia augmenti a causa del creixement del deute per finançar l'operació. Les divises toves, són aquelles monedes amb major volatilitat que l’euro i el dòlar i que perden valor en no tenir un matalàs de reserva segur.

S&P subratlla al seu informe que "podria reduir les qualificacions en un nivell si les mètriques de crèdit d'Atlantia es deterioren per sota del 12% de forma contínua després de l'operació.”

L'OPA del grup italià Atlantia sobre Abertis seria l'adquisició estrangera més gran d'un companyia espanyola des que Enel va comprar Endesa el 2007, cosa que va generar certa tensió política al Ministeri de Foment, atès que les autopistes que gestiona Abertis són de titularitat pública encara que amb una concessió en el llarg termini a l'empresa catalana. El grup entre Atlantia i Abertis generaria el grup de gestió d'infraestructures més gran del món.

"L'acord diversificaria els negocis d'Atlantia i reduiria la seva exposició a Itàlia, el grup seria més flexible i més capaç de suportar xocs específics de cada país.”

Abertis, controlada en un 27,9% per la Fundació laCaixa entre accions pròpies i la societat Inversiones Autopistas, opera a Espanya 1.559 quilòmetres de vies de peatge, que representen més del 60% del total d'aquestes infraestructures. A més, la companyia catalana gestiona més de 8.600 quilòmetres de carreteres entre 14 països: 3.250 km al Brasil, 1.760 a França i 770 a Xile, i compta amb presència en mercats consolidats com el nord-americà, el canadenc, el britànic, l'irlandès, el argentí o el colombià.

Juntament amb Atlantia formaria un 'gegant' de la gestió d'infraestructures de 36.000 milions d'euros de valor en borsa i més de 13.000 quilòmetres de gestió directa. Cosa que suposa tres vegades més que el seu principal competidor, el grup francès Vinci, que té en cartera 4.400 quilòmetres d'autopistes.

contador