Robyn Denhold substituirà Musk al capdavant del consell de Tesla

Denholm és actualment directora financera de l'operador de telecomunicacions australià Telstra

Bolsamanía
Bolsamania | 08 nov, 2018 13:06
ep elon musk presidenteconsejero delegadotesla
TESLA

Tesla ha comunicat aquest dijous que Robyn Denholm reemplaçarà Elon Musk com a presidenta del consell d'administració del fabricant de cotxes elèctrics, més d'un mes després que el multimilionari hagués de renunciar al seu paper al capdavant de la companyia a causa d'un acord assolit amb els reguladors nord-americans.

El nomenament de Denholm, una de les dues dones a la junta de Tesla, integrada per nou, posa fi a mesos de turbulència per a l'empresa i les seves accions després del qüestionable comportament de Musk, que va suscitar preocupació sobre la seva capacitat per dirigir l'empresa en una fase de creixement complicat.

La companyia tenia fins al 13 de novembre per nomenar un president independent segons l'acord al qual va arribar amb el regulador nord-americà (SEC, Securities and Exchange Commission), que va tenir lloc després d'una investigació sobre les piulades de Musk, que va dir que tenia el finançament assegurat per treure Tesla de borsa, encara que després es va comprovar que això era fals.

Musk, que forma part del consell d'administració de Tesla des de 2004, va renunciar al seu lloc de president però es va mantenir com a conseller delegat. Denholm és actualment directora financera de l'operador de telecomunicacions australià Telstra Corp Ltd. i ha estat consellera independent al consell d'administració de Tesla des de 2014.

contador