PharmaMar cessa l'activitat de diagnòstic que desenvolupa a través de la filial Genomica

Com a estratègia de centrar-se en la seva activitat principal de desenvolupament i comercialització de fàrmacs

Irene Hernández
Bolsamania | 27 set, 2022 18:15
ep archivo   entrada a la sede de pharmamar a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar ha anunciat que cessa l'activitat a l'àrea de diagnòstic, desenvolupada a través de la filial participada al 100% Genòmica. Aquesta decisió s'emmarca dins l'estratègia de la companyia de focalitzar-se en la principal activitat de desenvolupament i comercialització de fàrmacs.

PharmaMar
26,240
  • -1,43%-0,38
  • Max: 26,48
  • Min: 26,16
  • Volume: -
  • MM 200 : 34,49
17:35 19/04/24

Segons ha detallat PharmaMar a través d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), atesa la important inversió que caldria emprendre per fer créixer aquest segment d'activitat juntament amb un entorn de caiguda dels preus i marges del sector, "el Consell d'Administració de PharmaMar, després d'avaluar diferents alternatives, ha pres la decisió de no continuar aquest segment d'activitat, no estratègic per al grup".

Per això, ha acordat iniciar els tràmits corresponents per a la dissolució i liquidació de la seva filial Genomica, subjecte als procediments de negociació amb els treballadors legalment o convencionalment aplicables.

L'activitat principal de Genomica consisteix en el diagnòstic molecular, principalment el desenvolupament i la comercialització de kits de diagnòstic. Genomica va tancar l'exercici 2021 passat amb un consum de caixa operatiu i d'inversió negatiu de 3,2 milions d'euros, una facturació de 5,2 milions d'euros i unes pèrdues netes de 3,2 milions d'euros. Aquestes pèrdues van reduir el marge d‟explotació consolidat en un 4%.

contador