Oryzon puja un 10% després de la publicació d'un article rellevant per a l'ORY-1001

L'article ha aparegut a l'edició de febrer de la revista Science Signaling

Bolsamanía
Bolsamania | 06 feb, 2019 13:34 - Actualitzat: 20:17
ep carlos buesa ceooryzon
ORYZON

Oryzon Genomics

1,894

17:35 19/04/24
-1,87%
-0,04

Oryzon Genomics s¡ha disparat un 10% aquest dimecres. La companyia ha anunciat avui la publicació per científics nord-americans d'un article científic sobre Iadademstat a l'edició de febrer de la revista Science Signaling, del grup Science de l'Acadèmia Americana per a l'Avanç de la Ciència (AAAS).

L'article descriu com la reactivació del gen supressor de tumors anomenat Notch mitjançant el tractament amb ORY-1001 (Iadademstat), l'inhibidor d’LSD1 més potent i selectiu fins a la data, és essencial per aturar el creixement tumoral en el càncer de pulmó de cèl·lules petites (CPCP) en models experimentals en animals.

L'article, titulat "Actuant sobre la reactivació de NOTCH en el càncer de pulmó de cèl·lules petites mitjançant la inhibició d’LSD1" (Targeting NOTCH activation in small cell lung cancer through LSD1 inhibition), ha estat publicat per científics del grup del Dr. David McPherson del prestigiós institut Fred Hutchinson per la investigació contra el càncer de Seattle (WA, EUA) i detalla que la inhibició farmacològica d’LSD1 amb dosis terapèutiques d’ORY-1001 reactiva un gen supressor de tumors clau, Notch. Això fa al seu torn que es reprimeixi el gen responsable de la progressió tumoral a la majoria dels CPCP, conegut com ASCL1.

Aquests resultats s'han aconseguit en models animals injectats amb cèl·lules canceroses obtingudes fresques de pacients de CPCP en recaiguda (models coneguts com PDX), on en certs casos ORY-1001 ha estat capaç de produir una supressió tumoral completa i duradora. ASCL1 és una proteïna que fins ara no havia pogut ser atacada farmacològicament. Ara l'efecte cascada aconseguit amb la inhibició d’LSD1 amb ORY-1001 obre una porta a aquesta teràpia dirigida a pacients d'aquest tipus de càncer, ha dit Oryzon.

contador