Males notícies a Assos: les vendes d'agost han estat "més febles del previst"

La companyia reconeix la situació només un dia després de la dura retallada de Jefferies

Virginia Mora
Bolsamania | 09 set, 2022 14:46
asos sede logo

Assos, igual que altres minoristes de moda, no està passant pel seu millor moment. Si aquest dijous era AB Foods, matriu de Primark, la que llançava una advertència de beneficis precisament per la situació de la companyia de moda, aquest divendres ha estat la companyia en línia la que ha sorprès en reconèixer que les vendes d'agost van ser "més febles del previst". Una mala notícia que se suma a la retallada que ha patit Asos per part dels analistes de Jefferies aquesta mateixa setmana.

Asos ha atribuït la debilitat de les vendes al vuitè mes de l'any a l'acceleració de les pressions inflacionistes i a un lent començament del període de compres de tardor/hivern. També ha dit que els beneficis ajustats abans d'impostos, el creixement de les vendes totals i el deute net per als 12 mesos acabats el 31 d'agost estan en línia amb les expectatives del mercat.

Això sí, els beneficis se situen a l'extrem inferior de l'orientació de l'empresa, mentre que el creixement de les vendes en moneda constant s'ha fixat al voltant del 2% i el deute net s'espera que arribi a aproximadament 150 milions de lliures.

L'empresa ha apuntat que ha experimentat un "bon creixement" al juny i al juliol, i ha dit que encara que segueix sent "cautelosa" sobre les perspectives de la despesa dels consumidors, també està en camí d'aconseguir nous avenços estratègics i gestionar el seu negoci per a l'entorn actual. Un entorn força més complicat a causa de la pujada sense fre dels preus.

En qualsevol cas, caldrà veure com va a Asos en aquesta última part del seu any fiscal, ja que presentarà els resultats el proper 12 d'octubre.

FORTA RETALLADA DE JEFFERIES

Aquest dijous Jefferies va actualitzar el seu consell sobre la detallista de moda en línia. En concret, va rebaixar el valor de comprar a mantenir, i va retallar el preu objectiu que atorga a les seves accions de 2.440p a 775p "atès que la 'normalització' es retarda cada vegada més i que és probable que els vents en contra de la macroeconomia empitjoren".

L'equip d'analistes afirmava a la nota que "la lluita continua" per a Assos, i deixava caure que les vacances d'agost han afectat el comerç nacional i la calor ha perjudicat les vendes de les gammes de productes de transició i nous. És a dir, el mateix que ha al·ludit la companyia per explicar la debilitat de les vendes d'agost. Jefferies creu que això provocarà que al quart trimestre Asos "no arribi a les previsions donades el tercer trimestre".

A més, els estrategs de la companyia d'anàlisi també advertien d'un "creixement feble" per al proper any. "L'any fiscal 23 serà difícil" pels vents en contra macroeconòmics i els específics de l'empresa. "No hi ha escassetat de reptes per al sector minorista en línia, amb les oscil·lacions de la Covid en la demanda i el transport de mercaderies encara en marxa, i les pressions inflacionistes sobre les pèrdues i guanys i una base de clients que s'enfronta a una crisi sense precedents sobre el cost de la vida".

Això sense oblidar que Asos "també està gestionant vents en contra propis" pel que fa al personal, amb la sortida de gran part de la cúpula directiva de Mat Dunn i més canvis de la direcció executiva. "Amb tot això al cap, sembla poc probable que les perspectives d'Asos per a l'any fiscal 23 anunciïn una tornada a les taxes de creixement històriques". De fet, Jefferies ha reduït la seva estimació de creixement dels ingressos de l'exercici 23 del +11% fins al +5%.

contador