LetterOne obté un 69,76% del capital de DIA en l'OPA, segons la CNMV

Ainhoa Murga
Bolsamania | 17 mai, 2019 17:03
letterone fridman

Dia

0,013

17:35 23/04/24
-2,22%
0,00

LetterOne assoleix un 69,76% del capital de DIA després de l'OPA voluntària llançada el febrer a 0,67 euros, ha confirmat aquest divendres la CNMV. Més de 253,7 milions d'accions van acceptar l'oferta, és a dir, un 57,41% del capital al qual es dirigia i un 40,76% del capital de DIA. El capital obtingut en l'OPA se suma al 29% que el fons de Mikhaïl Fridman ja posseïa en DIA.

LetterOne havia comunicat prèviament al mercat l'acceptació per part d'un 28,36% dels accionistes, de manera que el seu capital en DIA se situaria en un 58,36% a falta de les dades oficials del supervisor.

A més, el fons de Fridman ha aprofitat la comunicació per anunciar que compta amb el suport de 16 dels 17 prestadors sindicats als quals DIA deu 912 milions. L'únic creditor que es resisteix encara a arribar a un acord per establir una estructura de capital viable per a la companyia és Banc Santander, com ha pogut confirmar aquest mitjà.

Els termes marcats per LetterOne en la seva negociació amb els creditors no agradaven als negociadors de Banc Santander i, amb la resta dels bancs ja alineats, ha optat per deixar la negociació i desmarcar-se en un últim intent de pressió cap al fons de Fridman, apunten a aquest mitjà fonts financeres.

Aconseguir un acord amb LetterOne per 'salvar' els terminis legals i evitar instar un concurs voluntari és clau, reconeixen les mateixes fonts, encara que més endavant se senten de nou per polir alguns detalls que no convencen sobre els plans de LetterOne.

El fons del magnat rus preveu destinar els diners de l'ampliació de capital (500 milions) i de la venda de Clarel i Max Descompte (al voltant de 100 milions) a revertir el patrimoni negatiu del grup de supermercats i a implementar el seu pla estratègic. Però també té contemplat fer front al pagament dels bons que vencen el juliol, 308 milions, mentre que als bancs se'ls exigeix ​​un ajornament total del deute fins al 2023 i 380 milions de liquiditat per afrontar els propers mesos.

contador