La UE multa Barclays, JP Morgan, RBS i Citi amb 1.070 milions per càrtel

També inclou en la sanció Mitsubishi UFJ Financial Group

Elena Lozano
Bolsamania | 16 mai, 2019 15:03
margrethe-vestager

La Comissió Europea ha multat Barclays, The Royal Bank of Scotland (RBS), Citigroup, JP Morgan i Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG Bank) amb 1.070 milions euros per conformar un càrtel en relació amb l'intercanvi d'onze divises (l'euro, la lliura, el ien, el franc suís, els dòlars nord-americà, canadenc, neozelandès i australià i les corones danesa, sueca i noruega).

L'Executiu comunitari ha emès dos acords. El primer suposa una multa de 811 milions per Barclays, RBS, Citigroup i JP Morgan. El segon implica una sanció de 257 milions adreçada a Barclays, RBS i MUFG Bank, anteriorment conegut com Bank of Tokio-Mitsubishi. L'existència del càrtel va ser revelada per UBS, que no ha estat multat.

La multa més gran correspon a Citi, que haurà d'abonar 310.800.000 d'euros, seguit d'RBS, que haurà de fer front a una multa de 248.700.000. JP Morgan ha estat multat amb 228.800.000, Barclays, amb 210 milions i MUFG Bank, amb gairebé 70 milions.

"Hem multat Barclays, RBS, Citigroup, JP Morgan i MUFG Bank i aquesta decisió envia un missatge clar que la Comissió no tolerarà un comportament anticompetència en qualsevol sector del sistema financer. El comportament d'aquests bancs va minar la integritat del sector", ha indicat Margrethe Vestager, la comissària de Competència.

contador