Itàlia demandarà AstraZeneca pel retard en el subministrament de la seva vacuna

El primer ministre ha afirmat que les regions hauran de alentir les campanyes de vacunació

Bolsamanía
Bolsamania | 25 gen, 2021 16:01
l-ue-reserve-au-moins-300-millions-de-doses-du-vaccin-covid-19-developpe-par-astrazeneca

El Govern italià ha revelat que emprendrà accions legals contra AstraZeneca després de la reducció del lot de vacunes de coronavirus previst per al primer trimestre. L'anunci de la farmacèutica s'uneix als retards de Pfizer i BioNTech de la setmana passada.

ASTRAZENECA
106,780
  • -0,60%-0,64
  • Max: 107,80
  • Min: 106,74
  • Volume: -
  • MM 200 : 1.419,61
17:35 28/03/24

El primer ministre, Giuseppe Conte, ha afirmat des de xarxes socials que "recorrerem tots els instruments i totes les iniciatives legals, com ja estem fent amb Pfizer-BioNtech, per reivindicar el respecte als compromisos contractuals i protegir la nostra comunitat nacional".

Conte ha explicat que les regions es veuran obligades a alentir les campanyes de vacunació i això provocarà "danys enormes a Itàlia i a la resta de països europeus amb conseqüències directes en la vida i salut", sobretot en l'administració de la segona dosi passats els 21 dies des de la primera inoculació, que ara estaria en perill.

Des de la Unió Europea, la comissària europea de Salut, Stella Kyriakides, ha indicat que els països han traslladat el seu "profund descontentament". "Insistim en un calendari de lliurament precís per saber quins estats membres han de planificar els seus programes de vacunació", ha declarat des del seu compte de Twitter.

La Unió Europea compta actualment amb dues vacunes al mercat, encara que amb una cartera major pendent d'anàlisi i aprovació. La de BioNTech i Pfizer va ser la primera a la seva aprovació, el desembre passat, tot i la preocupació per l'anunci d'un retard en el repartiment de les dosis compromeses per al primer trimestre.

També es distribueix la de Moderna, aprovada a primers d'any, i s'espera que l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) doni també llum verda a la desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d'Oxford abans que acabi el mes.

contador