Isla presumeix de l'imparable negoci online d'Inditex: "Som el líder global del retail"

Les seves vendes a la xarxa creixen un 74% durant el primer semestre de l'any

Cristina Bolinches
Bolsamania | 16 set, 2020 19:08
ep pablo isla presidente de inditex en la junta general de accionistas
INDITEX

Inditex ha tancat el semestre més complicat de la seva història però la propietària de Zara està més que satisfeta. Ho està perquè ha tornat a registrar beneficis durant el segon trimestre de l'any i perquè la normalitat ha tornat de cara a la segona meitat de l'exercici. Però, sobretot, perquè el seu negoci online segueix disparat, tot i que ja no hi hagi confinaments, i creix a un ritme del 74%.

Inditex
45,620
  • 2,17%0,97
  • Max: 45,66
  • Min: 44,95
  • Volume: -
  • MM 200 : 37,54
11:44 23/04/24

El seu president Pablo Isla sol anar amb prudència però, aquesta vegada, pel que fa a la seva activitat digital, assumeix que Inditex és la líder indiscutible. "Estem molt satisfets amb el creixement online aquest semestre", ha explicat aquest dimecres durant la conferència d'analistes.

"Demostra la fortalesa de la proposta comercial i del model del negoci", integrat entre botigues físiques i online, "particularment amb Zara". Per això, assenyala, "pensant en el futur, som el líder global del 'retail' online", ha sentenciat.

En la seva presentació als inversors, la matriu de Massimo Dutti, Pull & Bear i Oysho assegura que té "taxes de creixement i rendibilitat líders en el sector".

Per a afermar aquest avanç online, la companyia amb seu en Arteixo té l'objectiu d'invertir 1.000 milions d'euros a la seva botiga digital fins a l'exercici 2022. El seu objectiu és que, aquest any, aquesta branca del negoci li aporti el 25% de tots els seus ingressos.

RECUPERACIÓ

Inditex també percep la recuperació a les seves botigues físiques, amb el punt d'inflexió en el segon trimestre de l'any, que va concloure el 31 de juliol. Per això, Isla ha apuntat que a la recta final de l'exercici, el negoci tornarà a les seves condicions normals. "Pràcticament totes les botigues estan obertes", ha indicat als inversors.

En concret, matisa, estan operatius el 98% dels seus establiments. No obstant això, encara assumeix que "la venda en botiga i online, a tipus de canvi constant, és un 11% inferior des de l'1 d'agost al 6 de setembre de 2020", segons indica a la documentació que ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Fa un any, entre l'1 d'agost i el 8 de setembre, remuntava en un 8%.

contador