Iberdrola ven al Grup ATCO el negoci d'emmagatzematge de gas al Canadà

La venda no està subjecta a condicions i és efectiva des de la signatura

Bolsamanía
Bolsamania | 03 des, 2021 14:28
ep archivo   edificio de la sede de iberdrola
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

Iberdrola, a través de la seva filial Scottish Power Overseas Limited, ha tancat la venda del negoci d'emmagatzematge de gas d'Alberta Hub Gas Storage -de la societat Iberdrola Canada Energy Services, propietària del 57%- al grup canadenc ATCO. La venda no està subjecta a condicions i és efectiva des de la firma, segons informa la companyia a través d'un comunicat.

Iberdrola
11,340
  • 0,40%0,05
  • Max: 11,42
  • Min: 11,23
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,91
17:35 19/04/24

Iberdrola Canada Energy Services opera les instal·lacions d'emmagatzematge de gas natural d'Alberta Hub Gas Storage a la província d'Alberta al Canadà. L'actiu compta amb una capacitat total d'emmagatzematge d'aproximadament 43 milers de milions de peus cúbics (Bcf) - 24 Bcf nets segons participació Iberdrola.

Amb aquesta operació, Iberdrola destaca que continua el pla de desinversió en actius no estratègics, en la línia de l'acció pel clima, la transició energètica i sortida del negoci de gas iniciada el 2001. “La desinversió és un nou pas en el compromís amb la reducció d'emissions del grup Iberdrola que va iniciar la seva estratègia el 2001 anticipant-se al sector”, recorden.

Així, a finals del 2001 la companyia va posar a la venda la seva participació en Repsol. El 2009 es va produir la sortida del negoci de regasificació a través de la venda de les participacions d'Iberdrola a les regasificadores de Sagunt i BBG. El gener del 2010, Iberdrola va vendre la seva participació del 15,68% a la companyia irlandesa Petroceltic, dedicada a l'exploració i producció d'hidrocarburs.

El 2011 la companyia va vendre l'emmagatzematge de gas de Seneca Lake a l'estat de Nova York i 2 gasoductes associats. El 2013 la companyia va vendre la seva participació del 20% en Medgaz, companyia propietària del gasoducte que uneix Algèria amb Espanya. El 2014 va vendre del 25% de participació en el cicle combinat Bahia Bizkaia Electricitat (BBE). El 2016 la companyia va vendre la seva participació del 4,9% en Iroquois Gas Transmission System als EUA.

A principis del 2018 es va produir la venda dels negocis d'emmagatzematge de gas i trading de gas als EUA. A finals de 2018 es va implementar la sortida del negoci de generació tèrmica al Regne Unit, convertint-se Scottish Power a la primera companyia al país centrada en generació renovable, xarxes i clients. El 2019 la companyia va vendre el seu portfolio de contractes a llarg termini de subministrament de GNL en una operació pionera.

D'aquesta manera, la companyia donaria pràcticament per tancat el negoci d'emmagatzematge de gas, ja que només li quedaria un actiu residual al Regne Unit, Hatfield Gas Storage de 4,1 Bcf.

contador