Iberdrola injecta finançament a Infigen a través d'un préstec de 277 milions

Després de fer-se amb el seu control via OPA

Bolsamanía
Europa Press | 25 set, 2020 16:56
ep ignacio galan en un parque eolico marino de iberdrola
CHRIS JAMES / CHRIS JAMES - Archivo

Iberdrola ha injectat finançament per 457,4 milions de dòlars australians (uns 277,23 milions d'euros) a Infigen, companyia de renovables australiana sobre la qual l'energètica va llançar una OPA amistosa i en la qual ja controla gairebé el 98% del seu capital.

Iberdrola
11,590
  • -0,17%-0,02
  • Max: 11,64
  • Min: 11,59
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,92
09:22 28/03/24

En concret, Infigen ha subscrit un contracte de préstec per aquest import amb Iberdrola Financiación SAU, filial de l'energètica. El préstec pactat és sense garantia, no amortitzable, i té un venciment a tres anys.

Els consellers independents d'Infigen consideren que el préstec es troba en condicions de mercat, segons va informar el grup australià controlat per Iberdrola en una comunicació. La companyia destinarà aquest préstec al pagament i cancel·lació de tres de les seves quatre línies de finançament existents.

El president independent d'Infigen Energy, Len Gill, va considerar que aquest acord "demostra el compromís d'Iberdrola amb el creixement accelerat al mercat elèctric australià".

"Amb el benefici de la sòlida posició financera d'Iberdrola i l'horitzó d'inversió a llarg termini, Infigen està ben posicionada per a augmentar substancialment les seves vendes d'energia neta, de confiança i assequible", va afegir.

PRESA DE CONTROL A L'AGOST

El passat 21 d'agost, l'energètica espanyola, que ha ampliat fins al 21 d'octubre el termini de la seva oferta sobre Infigen, ja va consumar la presa de control de la companyia, inclosa l'estratègia del grup, en obtenir majoria en el seu consell d'administració.

En concret, Iberdrola compta amb quatre dels set membres que conformen l'òrgan rector de l'energètica australiana. Els representants de la companyia espanyola al consell són David Mesonero, Sergio Hernández de Deza, Regina Reyes Gallur i Felipe Castresana.

L'oferta d'Iberdrola sobre Infigen va valorar l'australiana en uns 893 milions de dòlars australians (uns 553 milions d'euros). El grup va aconseguir guanyar així la 'batalla' que va mantenir amb UAC Energy Holdings (UAC).

En aquesta 'guerra' d'Opes, Iberdrola va comptar des del principi amb el suport dels fons The Children's Investment Master Fund i CIFF Capital UK LP (TCI Funds), que van acceptar l'oferta de l'espanyola.

Iberdrola incorporava així Infigen a la seva cartera renovable, que al tancament del primer semestre arribava a 58.000 megavats (MW), fonamentalment a Europa i a Amèrica.

Infigen és titular d'instal·lacions de generació eòlica terrestre amb una capacitat instal·lada de 670 MW, 268 MW d'actius de generació convencional i emmagatzematge d'energia de suport ('firming'), la producció de 246 MW de capacitat de generació renovable propietat de tercers adquirida en ferm mitjançant contractes de compravenda d'energia i una cartera de projectes eòlics i solars en diferents fases de desenvolupament per una capacitat total superior a un gigavat (GW).

Al novembre de l'any passat, Iberdrola va decidir desembarcar al mercat australià amb la construcció d'un projecte híbrid solar i eòlic amb una capacitat de 320 MW.

contador