El benefici de SIX baixa un 41,3% durant el primer semestre, fins als 100 milions

Els ingressos d'explotació durant el període ronden als 700 milions d'euros

Nieves Amigo
Bolsamania | 23 jul, 2021 13:35
ep archivo   sede de la bolsa suiza six
SIX - Archivo

El benefici net de SIX durant el primer semestre de l'any va descendir un 41,3%, fins als 108,2 milions de francs suïssos (100 milions d'euros). Aquesta caiguda va ser a causa, principalment, de la "considerable contribució durant el passat exercici de participacions com Worldline, efecte que, en canvi, no s'ha produït aquest any", segons explica la companyia.

Els ingressos d'explotació durant el període van quedar en 745.800.000 de francs suïssos (688 milions d'euros), amb una pujada del 19,5%, mentre que el resultat abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions (EBITDA) es va situar en 226 milions de francs suïssos (208 milions d'euros), xifra que implica un increment del 49,2%.

El resultat abans d'interessos i impostos (EBIT) va ser de 153.800.000 de francs suïssos (142 milions d'euros), amb una caiguda del 28,8%.

La contribució de BME el 2021 està totalment integrada en el compte de resultats.

PREVISIONS

SIX ha dit que la situació encara està marcada per la pandèmia, i ha anticipat que seguirà "com fins ara" amb la seva estratègia de creixement i invertint en l'augment de volum, abast i productivitat.

Així, espera que el creixement sigui principalment de caràcter orgànic, a les àrees d'ESG i actius digitals, així com en facturació, pagaments i efectiu. Al mateix temps, SIX ha dit que també està preparada per a un creixement inorgànic i "analitza constantment opcions atractives que ofereixin un valor afegit concret".

Durant els últims sis mesos, SIX destaca els avenços "decisius" a la integració de BME. S'han completat els ajustos de l'estructura organitzativa i l'estandardització dels processos i sistemes interns. Durant la segona meitat de l'any, l'atenció se centrarà en l'aplicació d'un major potencial de sinergies, com la consolidació de la plataforma. "Això posa les bases tecnològiques per a les futures plataformes de negociació de tots dos mercats nacionals. L'actual plataforma de negociació de BME s'està migrant a una versió de l'actual plataforma de SIX", conclou l'empresa.

contador