S&P espera que el Regne Unit entri en recessió al quart trimestre, però en millora el PIB del 2023

Virginia Mora
Bolsamania | 04 oct, 2022 14:49
photo d archives de la premiere ministre britannique liz truss 20221002144214

S&P Global ha revisat les seves projeccions econòmiques sobre el Regne Unit i ha dit que espera que l'economia britànica entri en recessió tècnica al quart trimestre del 2022.

Tal com explica l'agència de qualificació en una nota, les llars del Regne Unit s'han enfrontat a una pressió cada cop més aguda sobre el poder adquisitiu a causa d'una inflació rècord, i això és, precisament, el que farà que el país entri en recessió.

"A mesura que la inflació augmenti encara més durant l'hivern, la despesa dels consumidors es contraurà, portant l'economia del Regne Unit en general una recessió tècnica moderada", ha destacat l'economista principal d'S&P Global Ratings, Boris Glass.

Tot i això, l'agència ha millorat les seves projeccions de cara a l'any que ve. I és que ara els experts d'S&P esperen que el Producte Interior Brut (PIB) del 2023 es contregui 'només' un 0,5%, "xifra que suposa una important revisió a la baixa de la nostra anterior previsió de l'1%", destaquen a l'esmentada nota.

Creuen, a més, que a continuació "s'hauria de produir un repunt", de manera que esperen un creixement del PIB de l'1,4% i l'1,6% el 2024 i el 2025, respectivament.

"El creixement en aquests darrers anys es beneficiarà, encara que de manera limitada, de les polítiques fiscals a mitjà i llarg termini recentment anunciades, destinades a impulsar el potencial de creixement de l'economia del Regne Unit", ha remarcat també Glass.

Tot i que a curt termini, els mesos d'hivern presentaran reptes. "Durant l'hivern, la garantia del preu de l'energia serà un suport vital, juntament amb subsidis similars per a les empreses", ha destacat l'expert d'S&P, que avisa que "les mesures fiscals tenen un alt cost".

"Entre octubre del 2022 i març del 2023, la protecció dels preus de l'energia per a les llars i les empreses costarà 60.000 milions de lliures esterlines, un 2,7% del PIB del 2019 i una magnitud similar a la del programa de permisos del Regne Unit durant la pandèmia. Llevat que un fort creixement a mitjà termini pugui finançar completament la despesa addicional, l'enduriment fiscal a mitjà termini sembla inevitable, cosa que pot pesar sobre el creixement futur", ha alertat.

contador