Les comandes de fàbrica d'Alemanya es desplomen un 4,2% el febrer

És la major caiguda en més de dos anys, mentre els analistes esperaven una pujada del 0,3%

Irene Hernández
Bolsamania | 04 abr, 2019 11:55
ep economiamotor- audi suprimeturnonocheingolstadt alemania pero as
AUDI

Les comandes de fàbrica a Alemanya es van desplomar un 4,2% el febrer en comparació amb el mes anterior, percentatge que suposa la major caiguda en més de dos anys, a causa del descens en la demanda externa, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri d'Economia. Això incrementa les preocupacions sobre la debilitat de la major economia d'Europa.

La dada de febrer contrasta amb les estimacions dels analistes, que esperaven que les comandes de fàbrica augmentessin un 0,3%, després que el gener caiguessin un 2,1%, segons la revisió de la dada que en un principi s'havia situat en una caiguda del 2,6%.

La inesperada caiguda és la més acusada des de gener de 2017. I se suma, a més, als descensos registrats durant els tres mesos anteriors: un 1% el novembre, un 1,6% el desembre i un 2,6% el gener.

La inesperada caiguda és la més acusada des de gener de 2017, sumant-se als descensos registrats durant els tres mesos anteriors

La preocupació per la debilitat del sector manufacturer està ennuvolant les perspectives per a l'economia d'Alemanya, que s'enfronta als vents en contra de la desacceleració de l'economia mundial, les disputes comercials internacionals i l'amenaça que el Regne Unit deixi la Unió Europea sense un acord.

El Ministeri afirma al comunicat que "durant els propers mesos s'espera una evolució moderada de l'economia industrial, especialment a causa de la manca de demanda estrangera". Per la seva banda, l'economista d'ING Carsten Brzeski creu, segons declaracions a Reuters, que "l'horrible mala dada de comandes suggereix que la indústria alemanya encara està patint pels problemes del Brexit i les incerteses globals". Des del banc holandès també diuen que "les dades devastadores de les noves comandes només van minar les esperances d'un repunt industrial".

Des de Think Markets afirmen que "Alemanya és el motor econòmic de l’Eurozona i les dades del PMI manufacturer publicats dilluns van mostrar una lectura de 44,1, un nivell que confirma que l'economia s'està reduint. El nombre de comandes de fàbrica d'avui també es va fer ressò d'aquest missatge".

"Alemanya s'enfronta a una multitud de diferents vents en contra, dels quals el més urgent és el pic en la producció mundial d'automòbils", que es manifesta en fets com l'augment de la desocupació entre els treballadors d'aquesta indústria i l'escàndol de les emissions, expliquen en Makor FX Macro.

contador