AFI eleva la seva previsió de creixement al 2,9% tot i el canvi de Govern

Manté, en canvi, el seu càlcul sobre el dèficit (-2,6%)

Javier de Alfonso
Bolsamania | 05 jun, 2018 15:43 - Actualitzat: 15:43
pedro-sanchez-psoe-motion-de-censure-rajoy-pp-espagne

AFI (Analistes Financers Internacionals) ha exposat la seva confiança en la robustesa de l'actual cicle econòmic d'Espanya i ha pronosticat un creixement del Producte Interior Brut (PIB) del 2,9% el 2018, dues dècimes per sota del resultat de 2017, pronòstic coincideix amb les apostes del Banc Santander i del BBVA, segons ha comunicat la consultora aquest dimarts. Els analistes milloren els seus càlculs malgrat el canvi de Govern.

De fet, aquestes tres institucions són les més optimistes del bon fer de l'economia nacional. El quadre de previsions de maig publicat per Funcas va mostrar les opinions de 19 organismes, amb les entitats d'Ana Botín i Francisco González liderant les posicions més positives sobre el creixement econòmic. AFI va pronosticar durant aquells dies un desenvolupament del 2,8%, coincidint amb Axesor, CaixaBank, la CEOE, Funcas, Intermoney i els instituts de la Universitat Complutense de Madrid (ICAE-UCM) i d'Estudis Econòmics (IEE).

A més, AFI s'espera que la demanda interna sigui impulsada pel consum i la inversió, especialment dins de la construcció residencial, que es posiciona com a principal motor del creixement. El consum de les llars creixerà un 2,5%, afavorit per l'augment de les noves operacions de crèdit al consum i l'elevada confiança de les famílies en el cicle, ha argumentat la consultora. Per la seva banda, preveu que el consum de les administracions públiques es reduirà una dècima davant del passat exercici fins a l'1,5%.

D'altra banda, la moderació del creixement de l'àrea euro i les grans economies mundials afectarà les exportacions espanyoles, que reduiran el seu creixement cinc dècimes fins al 4,5%, mentre que el desenvolupament de les importacions minvarà tres dècimes fins al 4,4 %, segons l'opinió dels analistes.

MANTÉ EL SEU CÀLCUL DEL DÈFICIT

El que no ha canviat des de la publicació del Panell és el seu pronòstic sobre el desviament pressupostari. La consultora manté que Espanya llançarà un dèficit del 2,6% el 2018, quatre dècimes per sobre de la previsió del ja anterior Executiu del PP. La consultora coincideix així amb Asexor i Intermoney.

Finalment, AFI confia que el creixement de l'IPC se situï a l'1,7% al tancament del present exercici, arribi a tocar el 2,2% durant els mesos centrals de l'any, i de l'índex subjacent, l'1,2%.

contador