Senyal superalcista en l'ethereum: es retiren 1.200 milions i el bitcoin, consolidant-se

El bitcoin segueix liderant el mercat

Noemí Jansana
Bolsamania | 17 set, 2021 10:47
ethereum vs bitcoin

Rècord de retirada d'ethers, el token de la xarxa Ethereum, de les plataformes d'intercanvi de monedes digitals durant les últimes 24 hores. Segons informen diversos mitjans especialitzats, 1.200 milions de dòlars han volat des dels 'criptobròkers', en un moviment que s'interpreta com una bestreta de pujades dels preus, ja que en reduir les monedes en circulació, augmenta la demanda. De moment, la segona 'cripto' per capitalització de mercat no s'ha deixat notar repercussions i es manté al voltant dels 3.500 dòlars, amb caigudes poc rellevants, ja que totes les 'altcoins' segueixen l'estela d'un bitcoin que es manté consolidant-se.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
70.752,30 BTC
  • 1,90%1.317,84
  • Max: -
  • Min: -
18:00 28/03/24

El bitcoin cotitza amb pocs canvis, al voltant de 48.000 dòlars, "està liderant el mercat i es mou en un rang fi entre la seva línia de suport i resistència", comenta Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya. "Les seves espelmes diàries segueixen sent volàtils, ja que el mercat està tractant de trobar nous nivells de demanda. I la majoria de les 'altcoins' estan seguint les esteles del bitcoin". "Un marc de temps més elevat mostra que el mercat sembla ser alcista, però necessita més temps per recuperar-se després de la caiguda" de la setmana passada, prossegueix l'expert.

En altres notícies destacades, sobre el sentiment de mercat també pesen les informacions que arriben d'El Salvador, on l'organisme de control de la gestió pública investigarà una denúncia sobre el maneig de govern de les compres de bitcoins i els posteriors caixers automàtics de monedes digitals.

El Tribunal de Comptes, un organisme estatal per mandat constitucional responsable del control tècnic i legal de l'Hisenda Pública del país, va rebre una queixa el 10 de setembre de l'organització regional de drets humans i transparència Cristosal, va dir el grup. Cristosal va sol·licitar una auditoria del procés d'autorització per a la compra de bitcoins en virtut de la seva acabada d'estrenar llei, ha informat Reuters.

L'organisme de control té la facultat d'imposar sancions administratives i patrimonials i de presentar oficis a la Fiscalia General de la República demanant que s'avancin processos penals.

Aquest context eclipsa l'important moviment en els fluxos de l'ethereum, que ha portat a especular sobre la imminent pujada de preus, a mesura que l'oferta es redueix en molts centres de negociació, assenyala Cointelegraph.

Segons les dades compartides pel proveïdor d'anàlisi de moneda digital IntoTheBlock, el 16 de setembre es van retirar dels intercanvis centralitzats 1.200 milions de dòlars en ethers, marcant un nou rècord en les sortides a curt termini de les plataformes d'intercanvi.

IntoTheBlock va observar que el preu de l'ether va pujar un 60% durant els 30 dies posteriors a la retirada de 1.000 milions de dòlars de les plataformes de negociació descentralitzades a l'abril.

contador