El bitcoin segueix gotejant a la baixa i es manté el rumb cap als mínims de l'estiu

La decisió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) esborra els indicis de recuperació

Noemí Jansana
Bolsamania | 22 set, 2022 11:09
le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits

La decisió de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) ha llastat el bitcoin i les criptomonedes amb la resta d'actius de risc i ha afegit pressió baixista als actius digitals. La capitalització total del mercat s'eleva marginalment per sobre dels 900.000 milions de dòlars, mentre la reina de les monedes digitals ha ampliat els seus mínims recents fins als 18.290 dòlars, i envia nous senyals que es disposa a posar a prova els recents mínims als 17.500. dòlars.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
64.869,75 BTC
  • 2,14%1.358,55
  • Max: -
  • Min: -
12:25 19/04/24

"Veiem un cert suport a curt termini al voltant dels 18.250-18.500 dòlars, però la prova clau se situa al voltant dels 17.500 dòlars", indica Craig Erlam, analista d'Oanda. "Un moviment per sota d'aquesta xifra podria suposar una nova espiral baixista, amb un proper suport al voltant dels 16.000 dòlars", afegeix. L'ethereum, per part seva, també ha deixat un nou mínim de dos mesos als 1.230 dòlars aquest dimecres. “El seu aspecte tècnic és complicat i no descartem acabar veient una extensió de les caigudes, ja que la seva tendència principal és clarament baixista i des de fa setmanes que està dibuixant màxims decreixents”, apunta César Nuez, analista de Bolsamanía. I alerta que “és molt probable una extensió de les caigudes fins als mínims anuals que va dibuixar al mes de juny als 876 dòlars”.

Els membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) del banc central dels EUA han pujat els tipus d'interès en 75 punts bàsibcs tres vegades seguides, cosa que indica com de greus s'han tornat les pressions inflacionistes als Estats Units. És clar que al mercat de criptomonedes en general no li agrada.

Atès que la inflació està provocant que la Fed pugi els tipus d'interès, les dades econòmiques relacionades amb la inflació han estat molt significatives per al mercat de criptodivises.

Com a resultat, les criptodivises han respost recentment de manera negativa a l'informe de pujada de tipus de la Fed. Per exemple, després que l'Oficina d'Estadístiques Laborals dels Estats Units informés de les dades d'inflació d'agost, els preus del bitcoin van caure un 5% i els d'ethereum es van desplomar un 7% durant les 24 hores següents.

Tot i les condicions tumultuoses del mercat, les institucions financeres tradicionals continuen entrant en aquest espai, ja que el Nasdaq, la segona borsa nord-americana per capitalització borsària, està llançant un negoci d'actius digitals dirigit als inversors institucionals. L'objectiu serà probablement competir amb empreses com ara Fidelity Digital Assets, Coinbase i Gemini, i és increïblement alcista per a tot l'espai. Això és un indici més de l'interès institucional al mercat de les criptomonedes per als propers 5-10 anys.

L'actualitat del mercat de les criptomonedes passa també per l'actualització Vasil de la cadena de blcos del cardano. Els desenvolupadors han arribat a complir tots els prerequisits perquè aquesta es desplegui amb èxit durant la jornada d'aquest 22 de setembre.

contador