Mnuchin assegura que el viceprimer ministre de la Xina "és probable" que visiti els EUA el gener

Per tal de prosseguir amb les converses comercials

Bolsamanía
Bolsamania | 11 gen, 2019 10:21
mnuchin

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha assenyalat aquest dijous que el viceprimer ministre xinès, Liu He, "és probable" que visiti Washington més endavant el gener per mantenir converses comercials.

"El propòsit actual és que el viceprimer ministre Liu He probablement vingui a visitar-nos més endavant en el mes i espero que el tancament del govern no hi tingui cap impacte", ha afirmat Mnuchin.

"Continuarem amb aquestes reunions just quan enviem una delegació a la Xina", ha recalcat.

El govern dels Estats Units fa 20 dies que està paralitzat a causa d'una disputa entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i els demòcrates al Congrés sobre el finançament per al mur que el mandatari vol aixecar a la frontera amb Mèxic.

Les esperances que Liu continuï les converses amb el representant comercial nord-americà, Robert Lighthizer, i Mnuchin han augmentat, segons ha afirmat aquest dijous una font amb coneixement sobre les negociacions a Pequín.

Trump ha exigit millors termes de comerç amb la Xina i Washington està pressionant Pequín perquè abordi assumptes que necessitaran canvis estructurals, com el robatori de propietat intel·lectual, transferències forçades de tecnologia i altres barreres no aranzelàries.

El magnat novaiorquès ha subratllat aquest dijous que els Estats Units està tenint un "gran èxit" en les seves negociacions comercials amb la Xina.

Quan s'ha complert gairebé la meitat de la treva de 90 dies que els Estats Units i la Xina van acordar l'1 de desembre durant la reunió de Trump el seu homòleg xinès, Xi Jinping, a la cimera del G-20 a l'Argentina, hi ha pocs detalls concrets sobre els progressos realitzats.

El cronograma és considerat com ambiciós, però la represa de les negociacions cara a cara ha augmentat les esperances d'un acord.

"Tenim ambdues parts de retorn a la taula. Això és encoratjador", ha indicat el cap d'Afers Internacionals de la Cambra de Comerç dels Estats Units, Myron Brilliant.

D'altra banda, Mnuchin també ha insistit que l'Administració mantindria un control estricte sobre les empreses vinculades al magnat rus Oleg Deripaska.

"El Departament del Tresor estarà atent per garantir que En+ i Rusal compleixin amb aquests compromisos. Si aquestes empreses no compleixen amb els termes, s'enfrontaran a conseqüències molt reals i ràpides, incloent-hi la imposició de sancions", ha afirmat.

El Tresor va anunciar el 20 de desembre que aixecaria les sancions imposades l'abril als negocis centrals de Deripaska, incloent-hi el gegant d'alumini Rusal, la seva matriu En+ i la companyia EuroSibEnergo.

contador