ep archivo   sedes de bbva y banco sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

Què pot passar ara amb el BBVA i el Sabadell? És la pregunta que es fa el mercat després que Sabadell hagi rebutjat l'oferta de fusió plantejada per BBVA, perquè considera que "infravalora" el seu projecte i les seves "perspectives de creixement com a entitat independent".

  • 1,889€
  • 1,67%
  • 10,020€
  • 0,46%

Els experts d'RBC Capital Markets consideren "probable que BBVA tingui un cert marge de maniobra en matèria de preu" per elevar l'oferta, i creuen que "Sabadell probablement no hagi tancat del tot la porta a futures negociacions, encara que les dues parts semblen actualment molt lluny de trobar un punt mitjà”.

També destaquen que l'oferta de BBVA plantejada en accions "ara sembla significativament menys atractiva" i remarquen "la suposada preferència de Sabadell per rebre una part de l'oferta en efectiu".

En aquest sentit, assenyalen que la caiguda en borsa de BBVA després de llançar l'oferta n'havia reduït el valor fins als 10.800 milions des dels 12.000 milions inicials.

Per això, consideren que BBVA té "cert marge" per elevar el preu ofert, encara que dubten que "hi hagi un augment significatiu en els termes absoluts de l'oferta inicial". Així, consideren que "BBVA també podria millorar la combinació de contraprestacions incloent efectiu a l'oferta", encara que això perjudicaria les seves ràtios de capital.

RENTA 4 NO ESPERA UNA MILLORA DE L'OFERTA

Des de Renta 4, no atorguen possibilitats a una millora de l'oferta, assenyalant que "del comunicat s'interpreta la manca de predisposició de Sabadell a entaular converses en un cas hipotètic en què BBVA pogués estar disposat a millorar les condicions de l'oferta".

"En aquest sentit", conclouen, "no veiem marge per a una millora del preu de manera que l'impacte sobre el benefici per acció (BPA) pugui continuar sent acretiu i justifiqui l'ampliació de capital".

Des de Bankinter, han considerat "improvable que les dues parts aconsegueixin assolir un acord, ja que molt difícilment els termes serien lluents per a BBVA"

De moment, BBVA s'ha limitat a assenyalar, mitjançant un portaveu, que "lamentem que el Consell de Banc Sabadell hagi rebutjat una oferta tan atractiva".

Noticias relacionadas

contador