ep archivo   fachada de la sede de sacyr a 27 de marzo de 2023 en madrid espana sacyr s a es una
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Què en pensen els analistes de l'ampliació de capital de Sacyr? Les primeres valoracions indiquen que és una operació destinada a reforçar el balanç de la companyia per créixer en el negoci de concessions i aconseguir el 'grau d'inversió', i per això està sent ben valorada pels experts, malgrat l'efecte dilutiu que suposa per als minoritaris.

  • 3,390€
  • -1,40%

Els analistes de Renta 4, que recomanen sobreponderar el títol, amb una valoració de 4,13 euros, assenyalen que "l'operació hauria de permetre a Sacyr mantenir una estructura de capital prudent i aconseguir més flexibilitat financera per cobrir de manera anticipada les futures necessitats d'aportacions de fons als projectes”.

"Això alhora hauria de donar suport a la consecució de l'objectiu d'aconseguir una valoració de grau d'inversió durant el període 2024-27", afegeixen.

També valoren "favorablement el compromís d'accionistes de referència, que han subscrit les accions necessàries per mantenir els seus percentatges de participació a la companyia".

Segons la seva opinió, "aquesta operació no suposa una sorpresa, atès que era una de les opcions que estudiaven, i que van donar a conèixer al Dia d'Inversor que van fer a principis de maig, per finançar inversions".

"En fer-se l'operació amb un descompte proper al 9%, hauríem de veure un ajustament de la cotització, que considerem com una oportunitat per prendre-hi posicions", conclouen.

BANKINTER REITERA COMPRAR

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 3,65 euros, afirmen que “la clau de l'operació a mitjà termini en termes de creació de valor està en la capacitat de la companyia de generar-ne una rendibilitat en les inversions escomeses (ROI) que sigui igual o superior al ROE actual d'un 18%”.

També consideren lògic que el preu de mercat s'ajusti al "descompte del 8,7%" al qual s'ha fet l'ampliació.

"A mitjà termini", afegeixen, "continuem considerant que el negoci de Sacyr centrat en les concessions d'infraestructures continua sent atractiu gràcies al seu perfil de creixement i estabilitat de fluxos de caixa, i per tant reiterem la nostra recomanació de comprar".

SABADELL TAMBÉ REITERA COMPRAR

Finalment, els analistes de Banc Sabadell també reiteren el consell de comprar, però necessiten que “a nivell de valoració, el nostre preu objectiu de 4,15 euros se situaria post ampliació als 4,08 euros per acció”.

Sobre l'operació, destaquen que "els fons s'utilitzaran per a creixement en projectes concessionals, un segment on històricament ha estat capaç de generar valor i mantenint l'objectiu d'assolir el grau d'inversió".

Noticias relacionadas

contador