Maduro condemna les sancions imposades pels EUA contra el Banc Central de Veneçuela

L'administració Trump pretén evitar que l'entitat financera "sigui usada com una eina per la Intel·ligència del règim il·legítim"

Bolsamanía
Europa Press | 18 abr, 2019 10:51
cb maduro trump

Les autoritats veneçolanes han condemnat aquest dimecres la decisió dels Estats Units d'incorporar el Banc Central de Veneçuela (BCV) i la seva presidenta, Iliana Josefa Ruzza, a la llista de sancionats per evitar que l'entitat financera "sigui usada com una eina per la Intel·ligència del règim il·legítim del president, Nicolás Maduro".

El ministre d'Afers Exteriors del país caribeny, Jorge Arreaza, ha denunciat en un comunicat que s'ha produït "una agressió més contra el poble de Veneçuela per part del govern de Donald Trump en imposar de manera arbitrària, il·legal i unilateral, mesures coercitives en contra del Banc Central, afectant així la seguretat i el benestar de tots els veneçolans".

"El Banc Central té la tasca de prestar els serveis financers de la República, centralitzar i administrar les reserves monetàries internacionals i formular i implementar la política monetària del país, raó per la qual és fonamental el seu paper en l'adquisició de medicaments, aliments i altres béns essencials per al consum de tot el poble veneçolà, sense excepció", assenyala el Ministeri de l'Exterior en un comunicat.

Maduro, per la seva banda, ha assegurat que Veneçuela superarà les sancions. "El Banc Central de Veneçuela enfrontarà i superarà amb la llei i dignitat les sancions que pretén imposar els Estats Units contra la nostra institució monetària", ha afirmat el dirigent abans de manifestar que "a Veneçuela li toca treball i més treball, amor i més amor" davant "les agressions imperialistes".

Tal com ha recollit l'agència de notícies AVN, el Banc Central "estava jugant un paper clau en l'estabilització de l'economia del país davant del setge constant del govern dels Estats Units".

Les autoritats han denunciat així que el "nou atac inhumà" dels Estats Units està dirigit directament "contra tot el poble veneçolà, atempta contra la seva pau i estabilitat". "Els Estats Units no busca la democràcia a Veneçuela, atempta contra ella per aconseguir el seu col·lapse i emprendre una recolonització", han advertit.

D'altra banda, el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, ha aclarit que, malgrat les sancions, "els Estats Units ha fet passos per garantir que les transaccions regulars de crèdit i de dèbit puguin realitzar-se i que les remeses personals i l'assistència humanitària" segueixin arribant-hi.

contador