Tesla es desploma: s'acomiadarà un 7% de la seva plantilla pel Model 3

Els de Elon Musk continuen buscant el camí de la rendibilitat

Sergio García
Bolsamania | 18 gen, 2019 13:02 - Actualitzat: 18:53
ep tesla model 3 20181205124902
TESLA

TESLA MTRS

170,180

02:00 26/04/24
4,97%
8,05

Tesla es desploma a Wall Street en cedir gairebé un 10%. La fabricant de vehicles elèctrics ha anunciat que retallarà un 7% de la seva plantilla per la fabricació d'un dels seus cotxes, el Model 3.

La companyia fundada i dirigida per Elon Musk justifica aquest moviment perquè segueix en la seva constant recerca de ser una companyia rendible per primera vegada en la seva història.

"Tesla necessitarà fer aquestes retallades mentre segueix elevant la ràtio de producció del seu Model 3 i fent noves millores a nivell d'enginyeria", ha afirmat el propi Musk aquest divendres en un correu electrònic dirigit als seus empleats i publicat al blog de la pròpia companyia.

"No hi ha una altra manera de fer-ho", ha postil·lat l'excèntric multimilionari i emprenedor i ha afirmat que Tesla afronta "un repte molt difícil". Precisament, un d'ells és llançar al mercat un Model 3 més barat, rebaixar el seu preu des dels 44.000 dòlars actuals fins als 35.000.

La companyia retindrà només els empleats més imprescindibles i reduirà el nombre d'empleats a temps complet de la fabricant. A principis de gener, Tesla va reduir els preus de tots els seus vehicles als EUA per compensar les reformes fiscals de Trump.

Amb tot, el propi Musk va anunciar el passat 10 de gener que la seva companyia deixaria de vendre els seus cotxes més barats, els Model S i X. "Des de dilluns que ve, Tesla no rebrà comandes dels seus Model X i S, si els voleu, si us plau compreu-los diumenge ", va apuntar a la seva piulada Musk, que ha estat triat recentment com a personatge econòmic de 2018 pels lectors de Bolsamanía.

contador