Madrid i Catalunya planegen vacunar al juny entre 49 i 40 anys i al juliol a menors de 40

A partir de juny, arribaran un milió de dosis més cada setmana a tot l'estat

Noemí Jansana
Bolsamania | 14 mai, 2021 18:42
ep vacunas
GVA

La Comunitat de Madrid i Catalunya afinen els seus calendaris de vacunació per a la població de intervinguda edat i de menys de 40 i en les dues comunitats autònomes les dates que s'estudien, coincideixen. Segons han fet públic, els plans són que al juny s'inoculi a les persones d'entre 49 i 40 anys i que els més joves d'aquesta edat comencin a vacunar al juliol.

Així ho ha traslladat el viceconseller de Salut Pública de Madrid, Antonio Zapatero, en una entrevista a 'Telemadrid', recollida per Europa Press. D'altra banda, la Generalitat treu pit del bon ritme de la campanya d'immunització a la regió i la subdirectora general de Promoció de la Salut i responsable del procés de vacunació, Carmen Cabezas, ha assegurat que, si tot va bé, la franja dels 40 als 49 es començarà a vacunar al juny i, poques setmanes després, ja es començarà amb la franja dels menors de 40 anys: "els menors de 40 anys es podrien començar a vacunar unes tres o quatre setmanes després d'haver començat els de la franja de 40 a 49", ha declarat a Rac1.

Aquestes previsions es veuen avalades per l'arribada de més vacunes, que apropa l'objectiu d'arribar a finals d'estiu amb el 70% de la població vacunada. El mes que ve, arribaran a Espanya 17 milions de dosis entre les que enviaran Pfizer i Janssen. A més, caldrà afegir les que, finalment, facin arribar Moderna i AstraZeneca.

Pfizer augmentarà més d'un 50% l'enviament de dosi a Catalunya i al conjunt de l'estat espanyol al juny. En concret, seran un milió de dosis més cada setmana a tot l'estat.

contador