El petroli puja després de l'escalada de les tensions entre els EUA i l'Aràbia Saudita

La desaparició d'un periodista ha posat el país de l'Orient Mitjà al punt de mira

Sergio García
Bolsamania | 15 oct, 2018 12:52 - Actualitzat: 12:52
ep petroleo 20170609184303
PIXABAY

El petroli avança aquest dilluns impulsat per les tensions geopolítiques a l'Aràbia Saudita, després de la desaparició d'un periodista al país. A més, les perspectives de la demanda a llarg termini han afectat també els preus del cru.

El barril de West Texas, referència als EUA, repunta un 0,34% fins als 71,58 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,63% fins als 80,94 dòlars.

La desaparició d'un periodista ha posat el país de l'Orient Mitjà al punt de mira

Els preus de l'or negre s'han vist també recolzats per les últimes dades que apunten que Corea del Sud no va importar petroli iranià al passat mes de setembre, per primera vegada en els últims sis anys. I tot, amb vista a evitar les sancions que els EUA imposarà el país de l'Orient Mitjà el proper mes de novembre.

"El mercat ha expressat novament la seva preocupació per les tensions per la desaparició del periodista saudita i l'encreuament de declaracions entre els EUA i l'Aràbia Saudita que ha suscitat, el que va provocar un repunt dels preus", apunta Wang Xiao, de Guotai Junan.

Aràbia Saudita està a l'ull de l'huracà mediàtic des que Jamal Khashoggi, un declarat crític de Riad i resident nord-americà, desaparegués el 2 d'octubre passat després de la visita al consolat saudita a Istanbul.

contador