El petroli cau durant una altra sessió marcada per la tensió geopolítica

L'oferta del cru segueix sent especialment vulnerable

Sergio García
Bolsamania | 17 jun, 2019 15:13
petroleorian

El petroli cedeix terreny aquest dilluns d'acord amb les tensions geopolítiques que s'accentuen i condicionen els inversors. El barril de Brent, referència a Europa, cedeix un 0,9% fins als 61,4 dòlars. El de West Texas, referència als EUA, cau un 1% fins als 51,9 dòlars per barril.

Des de JBC Energy apunten que la guerra comercial, els febles dades macro de la Xina i la tensió geopolítica estan movent els preus del cru aquests dies.

Pel que fa a la tensió geopolítica, el secretari d'Estat nord-americà Mike Pompeo va afirmar diumenge que Washington no vol anar a la guerra amb l'Iran, però s'actuarà de la manera que sigui necessària per garantir la pau a la regió de l'Orient Mitjà.

"L'atac al petrolier al golf d'Oman va elevar la passada setmana els preus del cru abans que les preocupacions sobre la demanda i altres assumptes tornessin a llastrar-lo", apunta Ole Hansen, estrateg de matèries primeres de Saxo Bank. I és que els analistes coincideixen que l'escalada de la tensió a la zona segueix preocupant el mercat.

En només unes setmanes està prevista la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) durant la qual es discutirà si es manté la retallada d'1,2 milions de barrils de petroli diaris impartit entre els seus països membres.

contador