Aràbia contra el món: el petroli puja davant els seus plans per elevar el preu

El ministre d'energia saudita amenaça amb augmentar la seva producció de cru

Sergio García
Bolsamania | 22 oct, 2018 15:20
arabiabolsa

Aràbia Saudita segueix enfrontada amb el món i segueix portant aquest conflicte a un territori que domina: el de les matèries primeres. Els plans del país per elevar els preus del petroli, en represàlia per les protestes d'Occident després de la mort del periodista Jamal Khassogi, de moment estan tenint efecte.

El barril de West Texas, referència als EUA, avança un 0,19% fins als 69,25 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,20% fins als 79,93 dòlars.

El ministre d'energia saudita amenaça amb augmentar la seva producció de cru

El pla d'Aràbia Saudita està tenint lloc davant les imminents sancions dels EUA a l'Iran, que aspiren a capar gran part de les exportacions de cru del país de l'Orient Mitjà.

El ministre d'energia saudita, Khalid al-Falih, ha afirmat a l'agència de notícies russa que el seu país està centrat en elevar la producció de cru per compensar les pèrdues en altres llocs com Iran.

Falih assegura que el seu país aviat augmentarà la seva producció fins als 11 milions de barrils diaris, des dels 10,7 milions actuals. A més, ha afegit que Riad té els recursos per elevar-la a 12 milions de barrils diaris i que un dels aliats de l'OPEP, els Emirats Àrabs, podria sumar-hi 200.000 barrils diaris.

contador