El Regne Unit recolza l'acusació dels EUA a l'Iran sobre l'atac a petroliers

Mike Pompeo ha assenyalat que l'incident "és un inacceptable recrudescència de les tensions per part de l'Iran"

Bolsamanía
Bolsamania | 14 jun, 2019 10:32
brent

El ministre d'Exteriors del Regne Unit, Jeremy Hunt, ha afirmat aquest dijous que Londres treballa sobre el cas que l'Iran està darrere de l'atac contra petroliers al golf d'Oman, tal com ha sostingut l'executiu nord-americà.

"És profundament preocupant i arriba en un moment en què la tensió ja és enorme", ha dit Hunt, que ha assenyalat que ha estat en contacte amb el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, per abordar la situació.

"Si bé, estem fent la nostra pròpia valoració de forma tranquil·la i acurada, el nostre punt de partida és òbviament creure en els nostres aliats nord-americans", ha manifestat al seu comunicat.

En aquest sentit, Hunt ha recalcat que Londres es pren el que ha passat "extremadament seriosament", i alhora ha indicat que el missatge de les autoritats britàniques a l'Iran és que, "en haver estat involucrat, seria una escalada extremadament imprudent que suposa una amenaça real a les expectatives de pau i estabilitat a la regió".

Iran ha rebutjat de forma categòrica les "acusacions infundades" dels Estats Units sobre l'atac contra dos petroliers i ha destacat que els condemna "en els termes més ferms possibles".

Hores abans, Pompeo ha dit que l'incident "és un inacceptable recrudescència de les tensions per part de l'Iran" i ha demanat unitat a la comunitat internacional davant les accions de Teheran.

Pompeo ha explicat que l'anàlisi nord-americà per arribar a aquesta conclusió es fonamenta en el tipus d'armes usades i el nivell de "sofisticació" de l'operació. Així mateix, ha respost a les declaracions del seu homòleg iranià, Mohammad Yavad Zarif, que ha descrit el que ha passat com "sospitós". "Sospitós no comença a descriure el que suposadament ha passat aquest matí", ha agregat.

En aquest sentit, Pompeo ha dit que "potser Zarif pensa que això és divertit, però ningú més al món ho creu". "L'Iran està responent perquè el règim vol que la nostra reeixida campanya de màxima pressió sigui retirada", ha argumentat.

"Cap sanció econòmica autoritza l'Iran a atacar civils innocents, alterar els mercats petroliers internacionals i dur a terme un xantatge nuclear", ha sostingut el secretari d'Estat nord-americà.

Pompeo ha incidit, a més, que ha ordenat a l'ambaixador nord-americà davant de les Nacions Unides que plantegi "els atacs iranians" durant la reunió que celebrarà aquest mateix dijous el Consell de Seguretat de l'ONU per abordar els fets.

contador